До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Роботи Моне, Ренуара і Пікассо покажуть у цифровому музеї Atelier des Lumières в Парижі

2020 року паризький музей Atelier des Lumières забарвиться в небесно-блакитний колір. Нова експозиція першого цифрового музею присвячена Середземномор'ю в творчості Клода Моне, Ренуара, Пікассо та інших художників.

"Оголені в лісі", Анрі Кросс, 1856

"Подорож Середземним морем" збере всіх улюблених художників: 500 творів Матісса, Шагала, Моне, Ренуара, Пікассо, Іва Кляйна, від імпресіонізму до модернізму. Ідея виставки – об'єднати роботи великих майстрів і показати загальну тему, яку вони полюбляли писати – Середземномор'я. Паломництво художників на південь почалося ще в кінці ХІХ століття: вони покидали Європу, щоб провести літо на півдні Іспанії та Італії, де знаходили натхнення. Тому Середземномор'ю присвячені цілі серії.

Реклама
"Дама з парасолькою", Клод Моне, 1886

Особливість у тому, що це перший в Парижі цифровий музей – тому всі картини транслюють на стіни заввишки 10 метрів на площі 3300 квадратних метрів. Для виставки "Подорож Середземним морем" у музеї працюватиме 140 відеопроєкторів. Atelier des Lumières відкрили 2018 року. Раніше це був ливарний завод, що заснувала родина Пліхонів 1835 року. Зараз це перший центр французької столиці цифрового мистецтва, і він всього за рік занурив глядачів в інтерактивні світи Клімта, Ван Гога, а також японського мистецтва.

До 31 грудня в музеї ще можна подивитися виставку "Ван Гог. Зоряна ніч". "Подорож Середземним морем" відкриється 28 лютого і триватиме до 31 грудня 2020 року.

За матеріалами Vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.