До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лувр представить "Мону Лізу" в режимі віртуальної реальності

Восени 2019 року відвідувачам паризького Лувру пощастить ближче ознайомитися з легендарною "Моною Лізою". Шедевр світового мистецтва, який весь час перебуває під захисним куленепробивним склом, представлять у світі віртуальної реальності.

"Мона Ліза", 1503-1519

Лувр ніколи раніше не показував роботи в режимі віртуальної реальності, але до масштабної виставки, присвяченої 500-річчю від дня смерті Леонардо да Вінчі, паризький музей обзавівся високими технологіями. Так, у межах перспективи гості музею зможуть отримати унікальний досвід під назвою "Мона Ліза: за склом" (Mona Lisa: Beyond the Glass).

Реклама

Відвідувачі виставки зможуть вдягнути VR-гарнітуру і увійти у віртуальний простір, де вони "зроблять крок" за захисне скло знаменитої картини. Такий досвід, що є результатом партнерства з компанією HTC VIVE Arts, обіцяє пролити світло на деталі знаменитого шедевра, приховані від неозброєного ока, і надати більше інформації про таємничу натурницю, чия особистість була предметом суперечок істориків протягом століть.

Компанія також надасть можливість зануритися у віртуальний світ "Мони Лізи" і тим, у кого немає можливості відвідати музей в Парижі. При наявності необхідної гарнітури подивитися на шедевр можна буде з будь-якої точки світу за допомогою служби цифрової передплати HTC VIVEPORT або інших VR-платформ.

Виставка, присвячена творчості Леонардо да Вінчі, триватиме в паризькому Луврі з 24 жовтня 2019 року до 24 лютого 2020 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.