До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 виставок, які слід побачити під час FIAC у Парижі

FIAC – щорічний паризький ярмарок сучасного мистецтва. Цього року там покажуть роботи культової Яйої Кусами, Річарда Прінса і Деміена Герста. Ключові події – в нашій добірці.

Яйої Кусама і її свобода дій

Аж до липня "Дзеркальні кімнати нескінченності" (Infinity Mirror Rooms) легендарної художниці приваблювали відвідувачів до Фонду Louis Vuitton, а для FIAC Яйої Кусама підготувалася особливо. У японської художниці є повна свобода дій, щоб показати щось фантастичне на Вандомській площі. Спеціально для цього заходу Кусама створила новий витвір мистецтва, навіяний її класичним стилем, елементами якого є гарбуз, надувні човни та улюблений візерунок художниці – горох. Зіркою експозиції стане гігантський гарбуз у горох поряд з Вандомською колоною. Сама Яйої Кусама називає його своїм улюбленим овочем: "Складається враження, що гарбуз не достатньо поважають. Але я буквально зачарована його формою і невибагливістю".

Реклама
Photo: Ota Fine Arts, David Zwirner and Victoria Miro
Танцювальний перформанс у Луврі

Четвертий рік поспіль дуже популярними під час FIAC є танцювальні перформанси, що отримали назву Parades For FIAC. Особливістю цих виступів є локації – від Малого палацу і Музею Оранжері до Центру Жоржа Помпіду та Великого палацу. Цього року Parades For FIAC відбудеться в Луврі. Серед учасників – Кім Гордон і Димитрій Шамбла, Франсуа Шеньо і Сесілія Бенголеа, Рашид Оурамдан і Лора Юодкайте.

Лувр, Париж
Виставка Сесіль Б. Еванс за підтримки Balmain

За наступною виставкою слід вирушити на 374 rue Saint-Honoré, де автентичні фото Сесіль Б. Еванс сусідять з архівними зйомками Balmain. Сесіль – одна з найпопулярніших художниць сучасності, яка займається цифровим мистецтвом. У цей же час показ відеороботи A Screen Test For An Adaptation of Giselle (адаптація знаменитого балету 1841 року) відбудеться в кінотеатрі MK2 Grand Palais.

A Screen Test For An Adaptation of Giselle (адаптація знаменитогу балету 1841 року)
Галерея Gagosian в універмазі Galeries Lafayette на Єлисейських Полях

Для найбільшої мережі галерей сучасного мистецтва Gagosian виділили два поверхи універмагу Galeries Lafayette та надали галеристу Ларрі Гагосяну повну свободу дій. Гагосян представить у Лафаєтт зірковий "набір": футболки Річарда Прінса і Дугласа Гордона, постери Стерлінга Рубі, колекційні вінілові пластинки і листівки Олександра Колдера і Дем'єна Герста. Одним словом, цій виставці варто приділити увагу.

Photo: Robert McKeever; Courtesy Gagosian
25 загублених творів мистецтва в саду Тюїльрі

На території саду Тюїльрі, серед його вузьких доріжок і клумб, "загубляться" 25 творів сучасного мистецтва, які гратимуть у хованки з прохожими. Учасниками виставки стали César, Олександр Колдер, Сільві Флері, Шана Молтон і П'єр Ардувін.

Photo: Dan Bradica

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.