До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На чолі: хто відповідає за зачіски в головних серіалах минулого року

Ми говоримо "Дейнеріс" – маємо на увазі "коси", говоримо "Одинадцята" – маємо на увазі голену наголо голову або неслухняну чуприну. Звичайно, це перебільшення, але вельми легке: героїні (і герої) гучних серіалів немислимі без своїх зачісок, до яких вже можна додавати приставку 'iconic'. Хто відповідає за образи головних героїв у серіалах останнього року, які стали знаковими, – в огляді Vogue.ua​

Гра престолів

Кевін Александер (Kevin Alexander) носить звання 'hair designer', дизайнер зачісок, і це саме він придумував образи для героїв і героїнь 67-ми серій саги. Конструкції на головах героїв назвати зачісками не повертається язик: вони складні й архітектурні, подібні творам мистецтва. На знімальному майданчику (і поза ним) Кевіну допомагають стилісти: Кендіс Бенкм, Роз Кулора, Гері Мачин і Дана Калдер.

Реклама
Кевін Александер (зліва) на прем'єрі п'ятого сезону Гри престолів (з Гвендолін Крісті)

Команда творить чудеса. В однієї лиш Дейнеріс – три перуки в одночасному вжитку.

<b>Игра престолов Дейнерис Таргариан</b>

Так, волосся акторки – не сніжно-біле від природи. А після дня зйомок зі спецефектами, коли щось димить (здається, що димить все й постійно), її волосся стає попелясто-сивим. Перуки коштують близько семи тисяч доларів (й тут багато що залежить від довжини), робляться з натурального волосся.

Дейнеріс

Ще одна героїня, Санса Старк, володарка рудого волосся, теж носить перуки. Попри їх рукотворность й надоб'єм, зачіски мають абсолютно живий і природний вигляд.

<b>Игра престолов Санса Старк</b>

Серсея Ланністер теж не обходиться лаконічними зачісками. Коси, плетіння, локони – і принизлива рвана стрижка. Втім, всі перуки зроблені настільки майстерно, що важко пригадати, що натуральний колір волосся актриси – темний, як вороняче крило.

<b>игра престолов Серсея ланнистер</b>

Джон Сноу не носить перук: його шевелюра – натуральна, хоч і фарбована.

Джон Сноу

Два роки поспіль, в 2016 і в 2017, Кевін отримував нагороду Голлівудської гільдії візажистів і перукарів за створені ним образи для серіалу – і сім разів номінувався з ними на Emmy. У його портфоліо – образи для фільмів "Казино Рояль", "Хроніки Нарнії: Принц Каспіан", "Навколо світу за 80 днів" і "Доріан Грей".

Серсея Ланністер
Дивні дива

Перед тим, як очолити департамент зачісок за лаштунками "Дивних див" Сара Гіндсгол (Sarah Hindsgaul) відповідала за зачіски в пілотній серії "Моцарт в джунглях", фільмах "Справа в тобі", "Галас і шаленство", "Перш ніж ми розійдемося" . А зараз їй вдалося впіймати саме той настрій 80-х, який панує в "Дивних дивах". У своєму Instagram Сара наводить інструкції, як повторити той чи інший образ. Щоправда, в більшості випадків головний секрет – перука.

Вілл Байєрс перед фінальною стрижкою, фото з Instagram @sarahhindsgaul

Перуки – важлива частина знімального процесу. Всього їх використовується близько ста п'ятидесяти, причому носять їх і чоловіки, і жінки, і діти.

<b>странные дела</b>

Єдиний виняток – Стів Гаррінгтон.

Стів Гаррінгтон

Усі інші, включно зі стриженим під горщик Віллом – хлопчиком, зі зникнення якого все й закрутилося, – з модифікованими зачісками – перуками або накладними пасмами (втім, від натуральних не відрізниш).

@sarahhindsgaul
Велика маленька брехня

Мішель Селья (Michelle Ceglia) працювала в культових проектах, серед яких – "Декстер", "Голодні ігри: Переспівниця. Частина І" і "Нова Людина-павук". А за образи, створені нею в команді з Монте Хотом, Дейною Дейгл, Емі Вуд і Шеррі Б. Гемілтоном для декількох серій "Американської історії жахів", Мішель отримала Emmy.

Мішель Селья зі статуеткою Emmy @m_ceglia

У вільний від зйомок час Мішель працює з клієнтами, серед яких – дочка "Принцеси Леї" Керрі Фішер, Біллі Лурд. Для міні-серіалу за книгою Ліани Моріарті Мішель створила декілька образів, які підкреслювали характер кожної героїні.

Кадр з серіалу "Велика маленька брехня"

Героїня Шайлін Вудлі, мати-одиначка Джейн, найчастіше збирала волосся у хвіст; заможна наддоглянута героїня Ніколь Кідман – Селеста, жертва домашнього насильства, ховалася за зачіскою як за ширмою; Бонні, прихильниця йоги і відкрита, пристрасна натура у виконанні Зої Кравіц, – навпаки прибирала волосся з чола. Нарешті, персонаж Різ Візерспун, блондинка Мадлен, носила бездоганні зачіски. І в кожному випадку зачіска підкреслювала характер героїні, її спосіб життя – і навіть проблеми, з якими їй доводилося стикатися.

<b>бм ложь причи</b>

Юна

Перед стилістами серіалу "Юна" стояло складне завдання: потрібно було перетворити героїню, якій 40, на 26-річну. Їм на чолі з Еннмарі Бредлі (Annemarie Bradley) все вдалося. Багато в чому завдяки тому, що у Лізи було довге волосся. Неначе на противагу їй керівниця Лізи, фактично її однолітка, носила однотонну стрижку-шолом, яка візуально додавала солідності та віку. Еннмарі змінила двох попередників-стилістів, які працювали на майданчику раніше, в 2015-2016 рр.

<b>Younger</b>

В Еннмарі вражаючий послужний список, в якому – "Форс-мажори", "Помадні джунглі" та навіть "Диявол носить Prada". Кадрами зі знімального майданчика можна помилуватися у неї в Instagram.

Фото з Instagram @annemariembradley
Ворожнеча

Крісу Кларку дісталася найцікавіша та складне завдання – не просто з історичною достовірністю відтворити зачіски акторок Джоан Кроуфорд та Бетт Девіс, а й зробити так, щоби зірки Джессіка Ленг та Сьюзан Сарандон, котрі грали їх, мали з ними переконливий вигляд.

Джессіка Ленг і Сьюзан СарандонVanity Fair

Кріс Кларк знав, що робить. До моменту зйомок в його активах були "Вовк з Волл-стріт", "Пристрасті Дон Жуана" та "Щось не так з Кевіном". Результатом стали не тільки приголомшливі за достовірності образи, а й премія "Еммі" в номінації "Кращі зачіски в міні-серіалі, телефільмі або спеціальній програмі".

Більше краси: Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Які серіали дивитися в листопаді

Як серіал "Оповідь служниці" надихає дизайнерів

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.