До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниця сонячних пасом Жизель Бюндхен

Золота засмага й вигорілі пасма — то, що ми хочемо забрати із собою в осінь. У своєму Instagram Жизель Бюндхен продемонструвала скуйовджене густе волосся зі світлими вкрапленнями, ніби сонячні промені знали, які саме кучері мають бути карамельними, а де потрібно додати більше сяяння. Колорист супермоделі Бернардо Васконселос розповів, у чому таємниця сонячних пасом Жизель Бюндхен.

Photo: @gisele

Бернардо Васконселос, засновник салону ВСО в Лондоні, є колористом багатьох супермоделей, серед яких Адріана Ліма, Алессандра Амбросіо та Ізабель Гулар. "У Бразилії ми робимо щось унікальне для кожного клієнта, тому й результат виходить завжди такий природний", — розповідає майстер. "У мене в салоні ви ніколи не побачите геть білявку або чорнявку; натомість побачите різні відтінки через усе волосся, що створюють природний ефект. Ці сонячні пасма здаються природними, сексуальними й невимушеними".

Реклама

Важливо розуміти, що невимушене на вигляд волосся — це результат великої праці, а відвідування колориста, що спеціалізується на потрібному відтінку, означає: найскладнішу частину роботи зроблять за вас. І замість демонструвати своєму колористові різні референси, ви можете довіритися комусь на кшталт Васконселоса, який створить колір спеціально для вас. "Якщо це не личить до вашої шкіри або типу волосся, я не робитиму цього. Ваше волосся також має відповідати вашому способу життя, тому що важливо зрозуміти, ходите ви до салону щотижня сушити волосся феном чи радше відвідуватимете майстра що пів року", — каже він. "В останньому випадку ми створюємо колір, який тримається довго, але водночас має природний вигляд".

Щоб нанести фарбу на волосся, він використовує техніку freehand, до того ж Васконселос намагається наносити якнайменше просвітлювача й фарби, використовуючи колір тільки там, де це справді треба. Одна з помітних особливостей ​​на волоссі Жизель — це створення світліших пасом навколо обличчя, щоб надати "шкірі більше сяяння". "Коли після фарбування волосся здається занадто жорстким або штучним, воно також додає віку або створює враження, ніби ви занадто старалися, щоб досягти такого ефекту", — пояснює він. "Волосся буде здоровішим, якщо використовувати менше фольги".

Ефекту вигорілого волосся можна досягти на волоссі будь-якої текстури й за будь-якого відтінку шкіри. Потрібен тільки досвідчений майстер. "Якщо маєте кучеряве абоафро-волосся й водночас занадто світлі кінчики, то ризикуєте втратити кучері", — каже Васконселос і застерігає, що вся таємниця в точності нанесення кольору. "Якщо нанести занадто багато просвітлювача або фарби, то кучерики можуть випрямитися й ви не досягнете бажаного результату".

За словами Васконселоса, Жизель та інші його клієнтки просять зробити "максимально природні зачіски, із сяянням, щоб мати звабливий і невимушений вигляд". "Їм не подобається, коли світлих зон занадто багато, бо це вульгарно; якщо світлі пасма занадто тонкі, то в кінцевому підсумку волосся видається нудним". Щоб досягти потрібного результату, Васконселос рекомендує попросити свого майстра зробити образ із пасмами, ніби поцілованими сонцем, замість того, щоб вибирати балаяж. "Іноді виходить суперблонд і сухе волосся, тому я завжди раджу створювати ефект злегка вигорілих пасом".

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.