До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стрижка Рейчел знову в моді: як її носити у 2021 році

Стрижка Рейчел із серіалу "Друзі" повертається — переважно завдяки тому, що повернувся і сам серіал.

Попросіть будь-якого міленіала назвати найзнаковіші стрижки сучасності, і "стрижка як у Рейчел" якщо не очолить рейтинг, то точно ввійде до трійки фіналістів. Пишна й об’ємна стрижка з пасмами-пір’ям, яку Дженніфер Еністон носила під час знімання, у 90-ті викликала фурор: всі хотіли таку ж. Галас навколо Friends: The Reunion не вщухає, а стрижка знову входить у моду.

Реклама

За даними косметичного ритейлера Just My Look попит на "зачіску Рейчел" виріс на 179%, гештег #RachelGreen набрав 600 мільйонів переглядів на TikTok, а чимало відданих фанатів спробували відтворити образ самостійно. Серед шанувальників "Друзів" — Селена Гомес і Белла Гадід (обох, до речі, бачили з варіаціями "стрижки Рейчел"). У салонах теж сплеск цікавості до сучасного трактування класики.

@BELLAHADID

"Зачіска Рейчел була культовою: до середини 90-х усі втомилися від гранжу. Людям набридли „зачіски без зачісок" і „макіяж без макіяжу", — каже перукар Люк Гершесон. — Рейчел Грін стала повною протилежністю всьому цьому. Вона мала повноцінну стрижку — багатошарову і з чітко заданою формою". Зачіска могла задовольнити потреби безлічі жінок: досить довга, щоб не здаватися надто ризикованою, вона давала змогу надати волоссю форми, а образу — завершеності, не розлучаючись зі звичною довжиною. "Еністон носила зачіску з помітним біля коріння об’ємом — такий стиль любили тоді", — додає Гершесон.

Епізод HBO Max "Друзі: Возз’єднання" знову привернув увагу до волосся Рейчел, але Гершесон каже, що запити на стрижку Рейчел надходили ще до того, як ностальгічні настрої опанували публікою. Він пояснює це тим, що представники покоління Z одержимі дев’яностими і не поділяють любові міленіалів до недбалості, тому що це "дуже очевидно". "Вони хочуть виразнішого вигляду, їм треба мати вигляд гарно підстрижених", — каже він.

Поряд з пасмами, що облямовують обличчя, стрижка Рейчел передбачала загнуті кінці волосся. Сучасна версія менш об’ємна, але все так само облямовує обличчя — а це личить усім. "Сучасна версія стрижки Рейчел — трохи довша, м’якша й ніжніша", — зазначає Гершесон. В оригінальній версії довжина волосся доходила до плечей. Сьогодні, щоб зачіска мала кращий вигляд, треба, щоб волосся було в русі.

М’яке волосся не триматиме укладку й буде подібне до поганого малету. Тож найліпше стрижка згодиться для фарбованого волосся (адже в разі фарбування волоски стають об’ємніші). TikToker'и страшенно люблять стайлери-брашинги, що дають ефект екстраоб’єму. Гершесон каже, що колись такого ефекту домагалися старою доброю круглою щіткою і звичайним феном, а також лаком для волосся.

І ще один нюанс. У Рейчел взавдовжки волосся були світлі відблиски, які додавали зачісці об’єму. "Таке фарбування дає змогу надати стрижці глибини, щоб око краще зчитувало об’єм, — каже Гершесон. — На волоссі невиразного відтінку вся краса такої стрижки загубиться, тож контрастні пасма допоможуть створити „ідеальну Рейчел"".

BY HANNAH COATES

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.