До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що треба знати про пілінг, найпопулярнішу процедуру зими

Як правильно вибрати пілінг, які проблеми він може вирішити, і чому він справді необхідний шкірі, розповідає косметолог-провізор Ольга Нищета.

Ольга Нищета
Пілінг ‒ не так просто, як здається

Пілінг – один з найпопулярніших методів естетичної косметології. Чомусь у більшості моїх клієнтів складається враження, що, якщо позбутись верхнього шару шкіри, вони матимуть вигляд на 10 років молодше, а всі дефекти самі зникнуть. Але обличчя – не цибулина.

Реклама

Ми не можемо просто відлущити зовнішній шар і здобути перемогу над усіма проблемами шкіри. Люди помиляються, коли думають, що після пілінгу обличчя вони в одну мить позбудуться акне, пігментації, зморшок і недоліків шкіри. Сучасна косметологія вже давно визначила, що одного пілінгу для результату – недостатньо.

Але якщо під мікроскопом розглянути шкіру, то можна помітити шар відлущених клітин, забруднень і частинок, яких потрібно обов'язково позбавлятися. Тому якісний пілінг – необхідний.

Чого можна досягти з допомогою пілінгу?

Правильно підібраний пілінг дає виразні результати. За ступенем впливу на шкіру розрізняють три види пілінгу: поверхневі, серединні та глибокі. Поверхневі пілінги я, зазвичай, рекомендую підліткам і молодим клієнтам для поліпшення кольору шкіри, звуження пор, розгладження нерівностей, корекції пігментації і наслідків вугрової хвороби. Дія серединних пілінгів більш виражена. Вони на додаток до результатів поверхневих здатні зменшувати глибину зморшок і призводити до негайної регенерації шкіри. Глибокий пілінг роблять, відповідно до рекомендацій, люди середнього і старшого віку. При цьому, потрібні умови для його виконання, а потім пацієнта чекає довге відновлення.

Що пропонує ринок

Ринок, як завжди, пропонує різне. Але це швидше питання моди, ніж лікування. А сьогодні прийнято вважати: "Зробив пілінг – молодець", на цьому все і закінчується. Мене вражає, що люди платять гроші не за результат, а за короткочасний ефект. І це вже тенденція.

"Зняття" верхнього шару епідермісу або вплив агресивних кислот для його розчинення – це колосальний стрес для шкіри. Такі дії призводять до її стоншення, можуть викликати набряк, почервоніння, розширення капілярів, вторинну пігментацію та інші ускладнення, які потім складно вилікувати. Тому так важливо не помилитися у виборі пілінгу, інакше можна отримати непоправні пошкодження замість регенерації.

Який пілінг вибрати

Пошук в інтернеті не допоможе. Потрібен професійний досвід і компетенція досвідченого фахівця. Я наполягаю, що спочатку потрібно проконсультуватися з косметологом, який працював з продукцією компанії, що виробляє пілінг. Фахівець зможе вибрати той вид пілінгу, який вирішить проблеми шкіри. Є кілька факторів, які впливають на його вибір: вік клієнта, стан шкіри, бажаний результат, загальні захворювання та інші. Протипоказаннями до пілінгу можуть бути системні і онкологічні захворювання, вагітність, грудне вигодовування.

Про пілінги DMK

Я працюю із засобами бренду DMK вже багато років. Концепція DMK така: видалити патологію. Відновити норму. Захистити. Продовжити результат. Дотримуюсь її бездоганно. У формулах DMK я впевнена на 100% – вони справляються практично з усіма проблемами шкіри, з якими мені доводилося працювати.

Засновник компанії – лікар біохімії та фармакології Даннé Монтегю-Кінг. Йому вже 75. Він працював з усіма можливими косметичними засобами, в тому числі з пілінгами. Його розробка – результат дійсно довгих передових досліджень.

Але DMK працює не тільки з виправленням недоліків шкіри. Він задіює комплексне лікування. Недосконалості – не причина, а наслідок проблеми. DMK працює з причиною.

Пілінги DMK не просто видаляють омертвілі клітини неагресивним методом (слабкими кислотами, лугами, альфа-гідроксікислоти), а містять відновлювальні компоненти, які ремоделюють живі клітини.

Як відбувається процедура

Для початку я, звичайно, готую шкіру. Обов'язково роблю ферментотерапію, щоб розщепити продукти життєдіяльності шкіри і активувати її власні ферменти. Вдома пацієнт готує шкіру до пілінгу самостійно за допомогою ретиноїдів DMK і застосовує капсули DMK Efa+, що містять незамінні жирні кислоти, вітаміни і мікроелементи, необхідні для шкіри.

І тільки тоді можна приступати до самої процедури пілінгу – шкіра готова. Після неї теж потрібен особливий догляд. Ми даємо пацієнту детальні інструкції, щоб він міг доглядати за шкірою вдома. Це важливо, щоб відновити і перебудувати шкіру. Також важливо застосовувати сонцезахисні засоби.

Особистий досвід

Пацієнти поспішають видаляти відлущену після пілінгу шкіру. І це незважаючи на те, що косметологи постійно попереджають, як це шкідливо. Шкіра в цей період дуже ніжна, і якщо зарано прибрати плівку, що її вкриває, можна отримати почервоніння або пігментацію.

Пілінги – це не панацея від недосконалостей, а лише частина комплексного лікування. Головне завдання – не позбутися верхнього шару шкіри, а подарувати їй стан молодості і самооновлення. Адже найголовніше – це гармонія і здоров'я.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.