До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Біоідентичні імпланти — крок уперед у лікуванні гормонами

Promotion

Про біоідентичні імпланти — гранули, що постачають біоідентичні гормони в організм людини й точково нормалізують загальний стан — розповіла лікарка естетичної медицини Марія Трифонова.

Реклама
Photo: Getty Images

Біоідентичні імпланти або, як їх ще називають, пелети й суперчипи, вживлюють під шкіру, де вони розсмоктуються впродовж 6—8 місяців, постачаючи в організм потрібну дозу гормону, що відповідає за конкретне завдання. "Передусім пелети розв’язують проблему дефіциту статевих гормонів, який виявляється у зниженні лібідо, поганому настрої, безсонні й гладшанні", — пояснює Марія Трифонова і додає, що "біоідентичні пелети є основою біоідентичної терапії, яка використовує гормони, ідентичні до тих, що виробляються в організмі в природний спосіб".

Складаються гормони із сої і ямсу, а їхнє виробництво повністю зосереджено в лабораторних умовах. У їхньому складі немає синтетики, тому організм людини не сприймає імпланти як чужорідне тіло. За формою пелети подібні до гранул і мають розмір рисового зерна. На українському ринку біоідентичні пелети репрезентує сертифікована компанія Biopell.

Призначення диво-гранули мають прозаїчне: для стрункої фігури, краси та розуму. Найбільший попит мають пелети, спрямовані на контролювання ваги. Їхня активна речовина метформін пригнічує вироблення глюкози печінкою, сприяючи грамотному розподіленню солодкої речовини в організмі. Унаслідок різкі напади голоду, постійне бажання перекусити та зайва вага сходять нанівець. Однак для використання навіть таких безпечних імплантів є обмеження: "онкологія, вагітність і ожиріння IV і V ступеня", зазначає лікарка Трифонова.

Щоб вживити пелети, потрібно відвідати лікаря з результатами аналізів, які фахівець призначає під час первинної консультації. "В окремих випадках може знадобитися УЗД і додаткові аналізи, пов’язані з генетичними захворюваннями", — говорить Трифонова. Також Трифонова акцентує увагу на важливості дотримання здорового раціону й наявності фізичної активності. Це важливо як до, так і після вживлення гранул для підтримання ефективності терапії.

Крім добрих показників ефективності, біоідентичні пелети мають одну спершу непомітну заслугу: їх вживлюють під шкіру й упродовж пів року гранули всмоктуються організмом постійно. У разі з таблетками або іншими традиційними гормональними препаратами ситуація інша — за їхньою наявністю й часом уживання потрібно стежити постійно. Із суперчипами все інакше — вживив і забув.

Марія Трифонова радить вживлювати пелети жінкам і чоловікам після 30 років. Серед діагнозів, за яких лікування пелетами бажане: безпліддя, ожиріння у чоловіків за жіночим типом і цукровий діабет.

Коли термін дії гранул добігає кінця, потрібно робити повторний медичний огляд організму. "Своє здоров’я потрібно підтримувати весь рік. Після вживлення пелетів ми рекомендуємо контролювати аналізи, спостерігатися в лікаря й повторно використати гранули за показаннями через 6—8 місяців", — каже Марія Трифонова. "Гарні речі тішать нас тільки в мить купівлі, а пелети забезпечують гарний настрій на найближчі пів року", — додає вона.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.