До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Суперсила: героїні Vogue — про життя у великому місті й щоденні виклики

Щодня на нашу шкіру впливає безліч чинників: гормональний фон; фактори довкілля (клімат, забруднення, ультрафіолет); спосіб життя (брак сну, стрес, перекуси). За підтримки бренду Vichy VOGUE розпитує своїх героїнь, успішних київських дівчат, про їхню суперсилу, про те, як вони змінюють себе і світ навколо, як долають виклики, які кидає їм життя у великому місті, і як підтримують красу та здоров’я власної шкіри.



Валерія Жильова

Дизайнерка й засновниця бренду спідньої білизни Zhilyova Lingerie

Реклама

Про свою суперсилу й здатність змінювати світ

Я вирішила працювати у сфері спідньої білизни спонтанно, в одну ніч: не було ані грандіозних планів, ані чіткої, продуманої стратегії. Проте це допомогло мені зрозуміти власний світ, справжні бажання й амбіції. Задумайся я над цим у 16 років, коли переді мною постало питання вибору професії, — ймовірність вибрати саме цю нішу становила б нуль.

Але бажання поставити на карту все й ризикнути, якась внутрішня сміливість спонукали мене до створення колекцій і виробів, які допомагають жінкам подивитися на себе по-іншому. Вони допомагають змінювати навколишню дійсність і дають розкритися їхній внутрішній силі.

Але це ще не все. Так вийшло, що з мого бренду почався бум локальної білизняної індустрії: багато дівчат захопилося цим бізнесом — і створили для себе повноцінне джерело доходу. Я вважаю це одним з головних своїх досягнень: показавши власний приклад незалежності, мені вдалося розширити амбіції й можливості багатьох дівчат.

Не лише дозволяти собі бути на вигляд такою, як хочеш, приймати себе такою, якою ти є, а й надихатися починати свою справу. Напевне ще якийсь час нашу сферу називатимуть "гарним", "жіночим" бізнесом, але за складністю й масштабом вона не поступається всім іншим, яким приписують чоловічий характер.

Валерія Жильєва. На Валерії: жакет, Altuzarra, каф, Nomis, theicon.ua

Про виклики

Я підприємиця до нутра кісток, а отже будь-які труднощі сприймаю як виклик. Я не занурююся в проблему занадто глибоко; намагаюся вирішити все відразу й ефективно, ніколи не відкладаю завдання на останній день.

Тверезо, без емоцій оцінити ситуацію допомагає пройдений шлях. Спогади про всі провали й отриманий на них досвід здорово бадьорять і не дають розкисати. Щодня треба ухвалювати блискавичні рішення; трапляється стільки всього, що вдається сприймати це просто як "робочі моменти".

І нехай це звучить як заїжджена фраза з чергового мотиваційного виступу, але робити пристрасно те, що заводить і дає енергію, — це найголовніше.

Валерія Жильєва. На Валерії: жакет, Altuzarra, каф, Nomis, theicon.ua

Про щоденні ритуали й догляд за собою

Завжди випиваю вранці дві склянки теплої води, роблю "вакуум" і 15-хвилинну йогу замість зарядки. Це майже єдиний час без гаджетів, і я мрію, щоб його стало більше. Але занадто люблю читати, тому мій день закінчується з Kindle в руках.

Мій графік не передбачає повноцінних вихідних без роботи. Але в такому режимі я вже понад 10 років — і не уявляю, як це — не вигадувати й не розробляти чогось нон-стоп. Для повного відновлення залишається сон, і я надаю величезного значення подушкам і матрацам. Свої я вибирала дуже довго. Я регулярно роблю біоревіталізацію, зволожую шкіру за допомогою сироваток і кремів.

Важливе грамотне харчування без фанатизму: головне — знати принципи роботи організму. Важливо не мати шкідливих звичок, а мати регулярні заняття спортом. І важлива любов. Впевнена, що без цього ніякі додаткові втручання не дадуть повноцінного ефекту, тому що все йде зсередини.

Валерія Жильєва. На Валерії: жакет і штани, все — Altuzarra, топ, Rokh, взуття, Proenza Schouler, theicon.ua

Про захист від згубного впливу зовнішніх чинників — перепади температури, стрес, недостатній або агресивний догляд, ультрафіолет, міське повітря в умовах великого міста

Використовую 7-ступеневий догляд: молочко, тонік, крем для очей і губ, кілька сироваток, зволожувальний крем, зверху — емульсія-шовк, яка змушує шкіру сяяти. Зрідка наношу косметику, навіть тональний крем. На сонці користуюся максимальним SPF для обличчя. Раз на тиждень роблю маску для обличчя на 10—12 хвилин і використовую скраб. Намагаюся не пересушувати волосся частим знебарвленням. І ще дуже люблю суху сауну з крижаною купіллю. Зазвичай я одна сиджу в ній найдовше.

Коментар лікаря

Яна Бєлова, дерматовенеролог, онкодерматолог, керівниця відділення патології шкіри МЦ "Молекула", засновниця центру підготовки фахівців естетичної медицини CUTIS, член Європейської академії дерматовенерології EADV

Якщо жінка надає своєму здоров’ю й красі стільки уваги, це вже безперечний шлях до успіху, особливо з огляду на факт, що в героїні не так багато часу й дуже завантажений графік. Наша шкіра в активному міському ритмі зазнає різних негативних впливів, починаючи від ушкодження клітин шкіри УФ-випромінюванням і закінчуючи оксидативним стресом. Мене як лікаря дуже вразив 7-ступеневий догляд. Єдине, що б я рекомендувала: використовувати все-таки одну сироватку, наприклад, з гіалуроновою кислотою, що дасть змогу зволожити шкіру, а також сприятиме антиоксидантному ефекту.

Аліна Долініна

Засновниця бренду смартваліз і аксесуарів для подорожей Have A Rest

Аліна Долініна. На Аліні: майка, Re Done, джинси, Nanushka, взуття, Proenza Schouler, сумка, By Far, все — tsum.ua. Браслет, JW Anderson, theicon.ua

Про свою суперсилу й здатність змінювати світ

Я придумала валізи, у яких поєднуються інстаграмний дизайн і технологічність. У кожної моделі — свій унікальний колір і прихована фішка — вбудований USB-порт і power bank, щоб можна було зарядити гаджет, або вбудовані ваги, щоб знати вагу багажу ще до прибуття в аеропорт.

Моя суперсила — не опускати рук, попри всі сумніви й страхи, а діяти: з любов’ю і від чистого серця. Я все роблю з любов’ю і вірю, що світ ділиться нею зі мною теж.

Аліна Долініна. На Аліні: комбінезон і плащ, все — Alexandre Vauthier, theicon.ua

Про виклики та силу впоратися з ними

Головне — не зосереджуватися на поганому. Навіть коли щось іде не так, важливо максимально швидко відпускати ситуацію й виходити з негативного стану. А після цього — вдаватися до моєї суперсили. Ще мене завжди мотивує бажання бути кращою версією себе, надихатися самій і надихати інших.

Аліна Долініна. На Аліні: майка, Re Done, джинси, Nanushka, взуття, Proenza Schouler, сумка, By Far, все — tsum.ua. Браслет, JW Anderson, theicon.ua

Про щоденні ритуали й догляд за собою

Для мене догляд — це передусім здорове харчування й активний спосіб життя. Я дуже люблю плавання, душ Шарко, гідромасаж — це все дає мені заряд бадьорості й приводить у тонус. Звісно ж, нікуди без догляду за шкірою й волоссям — я білявка, тому роблю багато процедур для волосся, але ще є до чого прагнути.

Ніколи не проґавлю поцілунків та обіймів з родиною, а також читання казок дітям на ніч. Потім у списку — догляд за обличчям і тілом (ранковий і вечірній). Не перестаю усміхатися, плавати й дотримувати своїх ритуалів.

Аліна Долініна. На Аліні: майка, Re Done, сумка, By Far, все — tsum.ua. Браслет, JW Anderson, theicon.ua

Про улюблені засоби й процедури

Нині роблю Dermadrop — процедуру, яка дуже добре зволожує обличчя. Що стосується догляду за тілом, то це гідромасаж, душ Шарко й ендосфера. Уколів ніколи не робила. Моя ранкова б’юті-рутина — це зволожувальна сироватка, крем і маска. Але в основі всього — правильне харчування і ЗСЖ. У моєму домі, наприклад, ніколи немає цукерок або виробів з тіста.

Про захист від згубного впливу зовнішніх чинників — перепади температури, стрес, недостатній або агресивний догляд, ультрафіолет, міське повітря в умовах великого міста

Мої головні правила — пити багато води, вживати вітаміни й інтенсивно зволожувати шкіру обличчя та тіла. Також дуже важливим є захист від ультрафіолету, тому добре, якщо денний крем його забезпечує. Наприклад, моя остання знахідка — сироватка Liftactiv Supreme Epidermiс Filler, яка не тільки зволожує й запобігає старінню, а й захищає від негативного впливу забруднень великого міста. Тільки недавно почала нею користуватися, але результат уже подобається.

Коментар лікаря

Яна Бєлова:З огляду на вплив довкілля на нашу шкіру, ми зобов’язані звертати увагу на всі складники так званого експозому, тому що вірогідно відомо: генетика визначає здоров’я й красу шкіри на 20—30%, а все інше — це кумуляція чинників довкілля й способу життя. До щоденного догляду я неодмінно рекомендую додати засоби, спрямовані на зволоження шкіри й формування трансепідермального бар’єра. Сироватка Liftactiv Vichy, яку використовує героїня, — у безумовному пріоритеті, оскільки в її складі 1,5% чистої гіалуронової кислоти природного походження, це забезпечує зволоження, проникнення в глибший шар шкіри, візуально створює свіжіший і здоровіший зовнішній вигляд.

Ольга Слонь

Стилістка, дизайнерка бренду Dresstoimpress, художниця костюмів

Ольга Слонь. На Ользі: сукня й куртка, Isabel Marant, взуття, By Far, theicon.ua

Про свою суперсилу й здатність змінювати світ

Я вірю в те, що краса врятує світ. Роблю гарними не тільки людей на великих шоу, а й реальних жінок, реальних чоловіків. Стриманих, владних, розумних, які не вірять тільки в те, що піджаки, краватки або колір помади чи костюма допоможуть їм змінитися. Вони розкриваються по-новому — як і всі зірки на знімальному майданчику, за підтримки моєї команди. Це потребує знань, умінь і в підсумку дає нереальний кайф.

Про виклики та силу здолати їх

Внутрішнє — первинне, решта — інше. Мені допомагає постійне залучення в роботу, база знань, "надивленість", сила, працьовитість, віра й розуміння людей.

Ольга Слонь. На Ользі: сукня й куртка, Isabel Marant, взуття, By Far, theicon.ua

Про щоденні ритуали й догляд за собою

Я давно інтуїтивно відчуваю, що потрібно моїй шкірі тут і зараз. Очищення обличчя — це те, з чого починається і чим закінчується кожен мій день. Вакуум. Після — обов’язкове розтягування. Кава, ще трохи кави, чай. Потім — холодильник, але там на мене чекає не їжа, а маски, креми й патчі. Далі — ReFa або мікроструми, частіше — охолоджувальна й протинабрякова маска. Патчі в моєму арсеналі — щонайменше семи брендів. Тепер розумієте, чому сніданок у мене завжди пізній?

Ольга Слонь. На Ользі: жилет, 1 / OFF, джинси, The Attico, каф, Nomis, theicon.ua

Про улюблені засоби й процедури

Загалом я супротивниця інвазивної косметології, але двічі на рік колю нейротоксини. Це мій максимум; інше — тільки масаж і професійний догляд у салоні. Вдома використовую очищувальну маску-пілінг Vichy Peel Double Eclat або ті, що містять кислоти.

Молочко, сироватки, креми, кисневі бустери, патчі, маски... Я реальна б’юті-маньячка: пів холодильника в мене займає косметика. Щоб мати добрий вигляд, я витрачаю багато грошей на косметолога й догляд. Кажу чесно, але знайшла ідеальних.

Про найважливіше в режимі

Перше, щоб я хотіла б сказати, — це сон і режим, але з моєю роботою це майже неможливо. Тому сподіваюся на досягнення косметологічних брендів. Непогані й перевірені — не підводять. Головне, не їсти шкідливої їжі й правильно підбирати засоби для догляду. У правильній комплектації виходить чудовий тандем. Тут не можна пропускати: тільки регулярність дає свої результати.

Нині з’явилася нова любов — тренування barre. Моя тренерка, ідеальна Аліна зі Smartass, стимулює так, як жодна реклама не здатна.

Ольга Слонь. На Ользі: жилет, 1/OFF, джинси, The Attico, каф, Nomis, theicon.ua

Про захист від згубного впливу зовнішніх чинників — перепади температури, стрес, недостатній або агресивний догляд, ультрафіолет, міське повітря в умовах великого міста

Не таке страшне міське повітря, як великий знімальний павільйон. Щонайменше вісім місяців на рік я працюю без вихідних — на майданчиках, де, крім пилу й бруду, за браком денного світла, можливо, навіть літають дракони. Тому: вітаміни, домішки, постійний догляд, якісні продукти косметології, аналізи раз на пів року, багато води. Найстрашніше, що в такому режимі хочеться фастфуду, і що вище навантаження, то більше хочеться. А ось ультрафіолет мені не страшний: я весь час на знімальному майданчику, а туди не проникає нічого, крім пилу. Рециркулятори повітря є, але вони не рятують.

Але головне правило — вдома, після знімання, все змити, очистити, намастити від голови до п’ят. І зробити все можливе, щоб обличчя й тіло з ранку почувалися вдячними. Навіть якщо спати залишилося всього три години.

Коментар лікаря

Яна Бєлова: Вічне запитання пацієнтів — про захист від сонця. Панує думка, що ультрафіолет не проникає крізь скло або що людям з темнішою шкірою не варто захищатися від сонця. Це міф, оскільки будь-яка шкіра потребує захисту з метою профілактики: і онкопатологій шкіри, і фотостаріння. Якщо ви перебуваєте в приміщенні впродовж дня, то не варто забувати про те, що вранці ви в будь-якому разі переміщуєтеся вулицею. Крім того, крізь скло ультрафіолет також проникає, тому в період активного сонця краще використовувати сонцезахисний крем щодня. Я часто рекомендую своїм пацієнтам сонцезахисну лінійку Vichy, з огляду на той факт, що ці засоби максимально безпечні й відповідають усім вимогам.

Фаїна Тедеєва

Співзасновниця интер’єрно-дизайнерського бюро "Імідж Хаус"

Фаїна Тедеєва. На Фаїні: жакет, топ і штани, Elena Reva, ланцюжок, Isabel Marant, theicon.ua

Про свою суперсилу й здатність змінювати світ

Моя суперсила — в любові. Я дію тільки через неї. У моїй системі цінностей це — головне. Нічого не вирішується через надрив, стрес, грубість. Я максимально трансформую все це в любов — і все виходить. У нашому житті все дзеркально: що ми віддаємо, те й дістаємо у відповідь. Я віддаю любов, ніжність — і у відповідь отримую трепетне ставлення людей. Тільки так і можна змінювати світ на краще.

Про виклики й силу долати їх

Коли в родині народжується особлива дитина, серйознішого виклику не може й бути. У нас народилася особлива дівчинка, яка перевернула наше життя. Після цього мене неможливо приголомшити; я навчилася з цим жити, прийняла й впоралася. Моя дитина щаслива в сім’ї, росте, розвивається, у неї навіть є молода людина, яка нею захоплюється. Їй 14, і я розумію, що неможливе стає можливим. Якщо все трансформувати в прийняття і любов, то можна дуже багато подолати. Я впоралася й зробила дитину щасливою, і це приклад для багатьох.

Фаїна Тедеєва. На Фаїні: сукня, The Attico, сумка, By Far, theicon.ua

Про щоденні ритуали й догляд за собою

У догляді за собою головне — чистота думок, почуттів, внутрішній стан. А тільки потім — догляд за обличчям і тілом. Я завжди починаю день з привітання до сонця. Вітаюся зі світом, дякую за новий день. Роблю догляд за шкірою й кілька улюблених вправ з йоги. Потім — беру олівець, блокнот і пишу подяки. За філіжанкою кави планую свій день — і вриваюся в нього, сповнена сил.

У будні використовую найменше косметики. Обов’язково зволожую шкіру. Мої наснажливі щоденні ритуали, які допомагають налаштуватися або відновитися після енергійного дня, — догляд за шкірою обличчя. Той час, коли я наношу скраб, ампулу, маску, допомагає мені перемикатися з домашніх турбот на роботу й навпаки. Хоча мій домашній догляд не зовсім подібний до SPA. З усього я люблю діставати максимальну користь, тому для домашнього догляду використовую професійні продукти.

Для мене догляд — невіддільна частина життя, яка має бути не тільки ефективною та безпечною, а й дарувати втіху та насолоду, позитивні емоції. Раз на тиждень ось уже багато років обов’язково застосовую процедуру Hydrofacial. Курсами 2—3 рази на рік роблю процедуру лазерного омолодження Lasemd з одночасним введенням активних компонентів у глибокі шари шкіри без ін’єкцій. Ці процедури допомагають мені бути у формі й не випадати зі щільного графіка.

Фаїна Тедеєва. На Фаїні: сукня й сорочка, Elena Reva

Про захист від згубного впливу зовнішніх чинників — перепади температури, стрес, недостатній або агресивний догляд, ультрафіолет, міське повітря в умовах великого міста

Я просто живу й радію життю. Слово "радість" може бути затертим, але ж без любові до життя не буде гарного обличчя. Все йде зсередини. Для мене важливе правильне харчування, хоч я не сиджу й ніколи не сиділа на дієтах; нормальний сон, мінімум алкоголю, мінімум ін’єкцій, які призводять до поганих наслідків. Достатньо догляду, який підібрав косметолог для потреб шкіри та здорового способу життя. А в іншому важливо любити життя, кайфувати від нього, радіти кожному дню.

Фаїна Тедеєва. На Фаїні: жакет, топ і штани, Elena Reva, ланцюжок, Isabel Marant, взуття, By Far, tsum.ua

Коментар лікаря

Яна Бєлова: Зволоження шкіри — одне з найбільш значущих правил для її оздоровлення й відновлення. Зволожувати шкіру потрібно вранці й увечері, взимку й улітку, в юності та зрілому віці. Шкіра може відчувати потребу у волозі, навіть якщо вона жирна й суто на рівні відчуттів хочеться її підсушити. Для пацієнтів із сухим типом шкіри зволоження — головна процедура для догляду як удома, так і в кабінеті дерматокосметолога. Шкіра втрачає воду з різних причин, але здебільшого через вплив екзогенних чинників. Я рекомендую використовувати сироватки й емульсії з гіалуроновою кислотою постійно, незалежно від сезону або типу шкіри. Вибирайте засоби, до складу яких входить гіалуронова кислота природного походження, що забезпечить шкірі здоров’я й красу.

Vichy Liftactiv Supreme

Упродовж останніх 40 років бренд Vichy досліджує чинники експозому і їхній вплив на шкіру. Визначення експозому дав у 2005 році лікар Крістофер Вайлд. Це кумулятивний вплив зовнішніх факторів і пов’язаних з ним біологічних реакцій організму впродовж усього життя людини. У 1980-х вивчали вплив довгих UVA-променів; у 1990-х — клімату, стресу, харчування та медикаментозного лікування; у 2000-х — забруднення довкілля; у 2010-х — гормону ДГЕА й пасивного куріння; у 2020-х — стресу. Всі ці чинники актуальні й сьогодні.

Антивікова сироватка для обличчя й зони навколо очей Liftactiv Supreme Epidermic Filler (Ліфтактив Сюпрем Епідермік Філер), Vichy

Vichy консолідував зусилля кількох груп лікарів: дерматологів, нутриціологів, екологів, нейробіологів, ендокринологів і гінекологів. Вони з’ясували, що експозом безпосередньо впливає на процеси, що відбуваються в шкірі, і на її зовнішній вигляд.

Антивікова сироватка для обличчя й зони навколо очей Liftactiv Supreme Epidermic Filler (Ліфтактив Сюпрем Епідермік Філер), Vichy

Щоб компенсувати втрати гіалуронової кислоти, Vichy випустили сироватку Liftactiv Supreme Epidermiс Filler (Ліфтактив Сюпрем Епідермік Філер), призначену для догляду за обличчям та шкірою навколо очей. Антивікова сироватка з гіалуроновою кислотою призначена для скорочення зморщок і відновлення пружності шкіри обличчя.

Антивікова сироватка для обличчя й зони навколо очей Liftactiv Supreme Epidermic Filler (Ліфтактив Сюпрем Епідермік Філер), Vichy

Вона захищає шкіру від впливу експозому, а також повністю, на 100%, компенсує втрату гіалуронової кислоти в шкірі*. Вона дерматологічно й офтальмологічно протестована, не містить спирту й ароматизаторів, годиться для чутливої ​​шкіри, а її ефективність підтверджена клінічними й інструментальними тестами.

* розрахункове значення згідно з втратою шкірою обличчя гіалуронової кислоти і її концентрацією в засобі в разі використання сироватки двічі на добу. Клінічні дослідження, 53 жінки, 6 тижнів
Антивікова сироватка для обличчя й зони навколо очей Liftactiv Supreme Epidermic Filler (Ліфтактив Сюпрем Епідермік Філер), Vichy

Фото: Yaroslav Bugaev

Стиль: Mari Siviakova

Макіяж: Julia Schelkonogova

Зачіски: Maria Sova-Alexandrova

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Предметне знімання:

Фото: Yuriy Yatskulich

Стиль: Nataly Tiuleneva

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.