До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чиста ніжність: чому гідрофільні олії варто залучити до власного догляду

Б’юті-бренд Medik8 та український бренд корисних аксесуарів Mon Mou об’єднались, щоб пояснити важливість якісного очищення шкіри як запоруки ефективного догляду. Розповідаємо, чому колаборація варта уваги, та згадуємо, чому гідрофільні олії — на піку популярності (спойлер: вони очищають м’яко, але ретельно, та слугують першим етапом двокрокового очищення).

Фото: Hunter & Gatti. Зачіски: Yukiko Tajima. Макіяж: Nana Hiramatsu. Модель: Meghan Collison

В основі концепту — алгоритм подвійного очищення шкіри, double cleansing, застосовувати який можна при будь-якому типі шкіри для помітного покращення її вигляду і стану. Особливо актуальне подвійне очищення у контексті зняття мейкапу, стійких забруднень та протисонцевих засобів. Гідрофільна олійка Medik8 чудово прибирає себум, пил і навіть найстійкіший макіяж, не пересушує та підходить для всіх типів шкіри. "Олійна текстура дозволяє швидко та ефективно розчинити всі види забруднень, включно з залишками SPF. Використовуючи її регулярно, ви помітите, як шкіра стає чистішою та яснішою", — каже косметологиня Анна Кущенко, яка стала амбасадоркою колаборації.

Реклама
Гідрофільна олійка, Medik8

Наступний етап — пінка чи гель, підібраний за потребами шкіри. Делікатна пінка Gentle Cleanse — універсальна опція. Вона допоможе доочистити шкіру, залишаючи її гладенькою і сяйливою.

Делікатна пінка Gentle Cleanse, Medik8

Після вмивання Анна радить промокнути обличчя рушником Mon Mou: він виготовлений з 100% шовку та натуральної махри — для максимального поглинання вологи і водночас надзвичайно ніжного контакту зі шкірою. "Використовуйте шовкову сторону виробу, щоб просушити шкіру та забезпечити їй додатковий догляд, а махрову — щоб брати рушник вологими руками, — каже Анна. — Бренд створив рушник у сніжно-білому кольорі недарма — це свого роду індикатор чистоти, щоб ви наочно розуміли, чи дійсно якісно очистили шкіру".

Medik8 х Mon Mou

Також до набору входять браслети для вмивання і шовкові обручі для м’якої фіксації волосся під час очищення, нанесення масок чи макіяжу. Обручі виготовлені з 100% шовку, не залишають на волоссі заломів, дозволяють зберегти укладку в ідеальному стані та не допустити потрапляння води на пасма.

Medik8 х Mon Mou

Той, хто ніколи не пробував очищення олійкою, переймається через неприємні тактильні відчуття від дотику в’язкої оліїстої субстанції до шкіри. У разі із сучасними гідрофільними засобами можна про це не дбати: формула складена в такий спосіб, щоб споживач потішив свої сенсорні рецептори. Якщо раніше гідрофільні олійки можна було знайти переважно у японських і корейських брендів, то сьогодні їх випускають і люксові гіганти, включно із Chanel.

Олійка для зняття макіяжу із захистом від забруднень довкілля L'Huile, Chanel
"Гідрофільні" — означає "водорозчинні". У разі взаємодії з водою засіб перетворюється на емульсію, розчиняє макіяж, санскріни, виділення сальних залоз — і легко змивається водою. Найчастіше олійки використовують для двоетапного очищення шкіри (ця процедура вважається золотим стандартом догляду), де олія — перший етап для демакіяжу й зняття санскріну, а пінка або гель — другий.

Втім, іноді досить і одного етапу. Наприклад, вранці можна нанести олійку на суху шкіру — і змити водою: обличчя набуває приємної оксамитності. Зважати в цьому разі варто лише на власні відчуття: якщо здається, що олійка залишила жирну плівку, то шкіру треба "доочистити". Втім, часто виявляється: якщо скористатися текстильною серветкою або рушником для змивання гідрофільної олійки, то другий етап з мусом або гелем для умивання можна пропустити.

Очищувальна олійка Abeille Royale, Guerlain

Власники жирної та комбінованої шкіри зазвичай уникають олійних текстур: панує думка, що ті комедогенні й можуть забити пори. До певної міри це правда — наприклад, щодо олії зародків пшениці. Але є й некомедогенні — олія ши, соняшнику, шипшини, сафлорова, арганова.

Очищувальний засіб олійка в гелі Absolue, Lancome

У касторової, конопляної й олії чорного кмину індекс комедогенності теж мінімальний. Проте прогнозувати зі стовідсотковою впевненістю, як шкіра реагуватиме на олію, "без примірювання" неможливо. Реакція залежить від безлічі чинників — формули засобу, концентрації тієї чи іншої олії й тривалості контакту зі шкірою. Втім, оскільки засіб для вмивання майже ніхто не наносить довше ніж на 30 секунд, порам найчастіше ніщо не загрожує, і оліїсті текстури чудово впораються з очищенням як жирної, так і комбінованої шкіри.

Очищувальна олійка Clean It Silky, Givenchy

До деяких олій і бальзамів для вмивання (наприклад, Novexpert) додають тканинну серветку з мусліну або бавовни. Вона допомагає зняти залишки засобу й забезпечує легкий, дбайливий пілінг. Тим, хто не наважувався так очищати обличчя, варто спробувати: це дійсно зовсім інші відчуття від вмивання. Подібні, до речі, забезпечують силіконові щітки-масажери: чиста, але не до скрипу очищена шкіра.

Олійка Cleansing Oil with 5 Omegas, Novexpert

Найчастіше гідрофільні олії годяться для зняття макіяжу з очей, але на це має вказувати окрема позначка на пакованні: в іншому разі можна спричинити подразнення слизової. Зате якщо олія офтальмологічно протестована, це джек-пот: навіть стійку туш і підводку вона зніме одним рухом. Склад очищувальних засобів рекомендується ретельно вивчати власникам чутливої ​​шкіри: ефірні олії можуть викликати алергію. Мінеральні в цьому сенсі набагато безпечніші. В основі очищувального Huile Fondante Démaquillante, PAYOT якраз мінеральна олія в комбінації з оліями авокадо, бурачника та моркви.

Очищувальна олійка Huile Fondante Démaquillante, PAYOT

Олію для зняття макіяжу із захистом від забруднень довкілля L'Huile, Chanel у двоетапному ритуалі очищення оптимально використовувати з новим засобом Le Gel, який бренд випустив у жовтні. У складі L'Huile — екстракти морських рослин: синіх мікроводоростей, що оберігають клітини шкіри від стресу, спричиненого забрудненням довкілля, і морського солеросу зі зволожувальним і зміцнювальним ефектом.

Засіб для вмивання Le Gel, Chanel

Очищувальний засіб RiceFila, Hayejin наполовину складається з олії рисових висівок і збагачений поживною та зволожувальною оливковою, заспокійливою лавандовою, тонізувальною ромашковою й апельсиновою.

Очищувальний засіб RiceFila, Hayejin

У складі очищувальної олії Abeille Royale, Guerlain — комплекс, що імітує ліпіди шкіри. Легка, як вода, вона чудово знімає макіяж, навіть водостійкий, підтримує рівень вологи й pH шкіри. Олія Cleansing Oil with 5 Omegas, Novexpert (5) містить всі наявні форми жирних кислот омега: 3, 6, 9 і 5, 7. До її складу також уходять органічні олії першого холодного пресування — насіння рижію посівного, кунжуту, соняшнику, граната, інки інчі, марулі, плодів обліпихи, бурити й жожоби.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.