До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ніжність: як зберегти губи зволоженими

Як доглядати за ніжною шкірою губ, особливо в разі наявності додаткових стрес-чинників, сухого домашнього повітря й потреби носити медичну маску на вулиці, розповідають експерти.


Помада

Люди намагаються поліпшити собі настрій будь-якими способами й викладають селфі з нафарбованими губами. Якщо помада зволожувальна, немає проблем. Але якщо це тинт або матове покриття, то це ризик для ніжної шкіри. У звичайних умовах ми користуємося такими засобами, і це ніяк не відбивається на рівні зволоженості. В умовах карантину матові текстури — чинник ризику.

Реклама
Зволожувальний блиск для губ Dior Addict Stellar Shine, Dior

Тійна Орасмяе-Медер, лікарка-дерматокосметолог, експертка з розроблення косметичних засобів, засновниця бренду професійної косметики Meder Beauty Science, каже, що головна причина сухості — контакт з масками, під які фарбувати губи безглуздо. Тим часом сучасні помади — повноцінні засоби з догляду: вони збагачені вітамінами, живильними маслами й зволожувальними компонентами.

Помада Le Rouge з весняної колекції макіяжу Gardens, Givenchys
Трюки

"Я б радила більше зволожувати шкіру: використовувати свій звичайний крем для обличчя й для шкіри губ", — говорить Тійна.

Відновлювальний крем Sublimage La Crème Lumière, Chanel

Можна провести інтенсивний курс з використанням олійної форми вітаміну Е, — радить Тійна. Треба розкрити ампулу з олійним розчином Е, нанести трохи на губи, ретельно втерти. Вітамін Е допомагає відновити цілісність шкіри. Курс не має тривати довше ніж два-три дні.

Ще одна порада — користуватися не так бальзамами для губ, як помадами: вони менш оклюзивні, але водночас дають гарне додаткове живлення.

У разі з ніжною шкірою губ діє те ж правило, що й зі шкірою обличчя, — пояснює Тетяна Таран, засновниця Starlit Group, — застосовувати правило НЕО (humectants, emollients, occlusives). Що робити: наносити на губи цілющі бальзами зі скваланом і рослинними екстрактами; уникати вазеліну й блисків для губ. У жодному разі не застосовувати скраби для губ: можна створити мікротріщинки, які стануть каналами для інфекції. Краще щедро нанести бальзам для губ, розм’якшити їх і м’яким рушником зняти залишки.

Живильний заспокійливий бальзам для губ, Payot
Ін’єкції

Зрозуміло, зараз ін’єкції недоступні, але не варто із цього приводу засмучуватися, — пояснює лікар-дерматокосметолог, фахівець з ін’єкцій Анжрей Ваганов-Дашков. "Філлери не зволожують шкіри губ, — каже лікар, — вони тільки дають об’єм. А до того ж можуть "тягнути" воду й зневоднювати шкіру. Єдиний виняток — філери з ревіталізувальними властивостями (наприклад, Fillmed)". Щоб філери слугували довше, Ваганов-Дашков радить біодомішку: капсули з хондроїтином і глюкозаміном, які запобігають руйнуванню препарату, нейтралізуючи гіалуронідазу (сполучення, що розщеплюють гіалуронову кислоту).

Харчування й алкоголь

Андрій Ваганов-Дашков радить не вживати алкоголю: він провокує набряки й спричинює зневоднення.

Масаж

Банальний, але давно перевірений спосіб врятувати сухі губи — нанести олійний розчин вітаміну Е й зробити легкий масаж — наприклад, масажером LUNA 3 Foreo. Якщо такого немає, можна скористатися новою зубною щіткою із суперм’якими щетинками (можна взяти дитячу). Легкий масаж поліпшить кровообіг і позбавить сухої шкіри.

LUNA 3, Foreo
Що шукати в складі?

Косметичний хімік, фахівець з розроблення косметичних засобів Юлія Гагаріна каже, що в догляді добре використовувати речовини, які глобально відновлюють діри в захисному шарі шкіри. Це можуть бути похідні холестерину (він дуже потрібен шкірі): Cholesteryl Behenyl Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Cholesteryl Oleyl Carbonate та інші речовини, які починаються з 'Cholesteryl'; цераміди і їхні похідні: ('Ceramid'); Phytosteryl / Behenyl / Octyldodecyl Lauroyl Glutamate — вилучені з рослинної олії воски, які містять церамідоподібні компоненти (найпопулярніший — з оливкової олії Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables). Усі ці компоненти можуть бути в складі як помад, бальзамів, так і засобів для обличчя.

Якщо ж з якоїсь причини нічого зі списку немає, то можна використовувати "бабусин метод", — говорить Юлія. Треба змішати оливкову олію, мед і м’яке якісне вершкове масло (82% жирності й вище) у рівних частинах. Річ у тому, що вершкове масло має холестерин і вітамін D. В оливковій олії холодного пресування — і воски, і вітаміни Е й А. Все це добре для усунення сухості.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.