До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 незвичайних тренувань, щоб завжди бути у формі

Фізична активність — один з головних чинників, від яких залежить настрій і здоров’я. Якщо ви досі не знайшли собі заняття до душі або саме хочете спробувати щось нове, спільно з iHerb і Smartass vogue.ua розповідає про 5 тренувань, які врізноманітнять спортивну рутину, і пояснює, як уживання правильних домішок впливає на спортивні результати й підтримання здорового стану всього організму.

Boxing

Boxing — це поєднання найкращого з класичного боксу й функціональних класів. Активне тренування тривалістю 45 хвилин, під час якого ви чергуєте кардіо й силові навантаження. Комбінації з мішком допомагають спалювати калорії, а силові вправи з інвентарем і власною масою дають гарний рельєф і роблять м’язи сильнішими. Так тіло швидше активізується, але повільніше втомлюється, завдяки чому добре працюють руки, плечі, прес, спина й ноги, а час пролітає непомітно! Клас ідеальний як для хлопців, так і для дівчат: адже силу ударів і силове навантаження ви регулюєте самостійно.

Реклама
Cycle

Cycle — кардіотренування на просунутих велотренажерах Life Fitness IC6 з TFT-комп’ютером і світловим детектором більше подібне до класного музичного концерту тільки з активним спалюванням калорій. У Smartass заняття триває в яскравому й незвичайному залі з динамічним світлом і крутою добіркою музичного супроводу. Разом з тренером ви крутите педалі й працюєте над досягненням мети, чи то відточування техніки, чи то заряджання енергією або тренування на межі фізичних можливостей. Спуски і здіймання вгору, задовгі райди й хоровий спів як свідчення того, що інтенсивне кардіо може не тільки тривати в приміщенні, а ще й дарувати насолоду.

Barre

Barre сьогодні, мабуть, найпопулярніше тренування в Києві, яке привезли сюди творці Smartass. Це комбінація балету, фітнесу й пілатесу, що дає змогу опрацювати всі групи м’язів без стрибків і бігу. Вибрані з кожної дисципліни вправи допомагають активізувати як звичні м’язи, так і дрібні й неактивні в повсякденному житті. Завдяки регулярним тренуванням можна дістати тонкі й рельєфні руки, як у балерини, підтягнені стегна й королівську поставу. Вправи виконуються біля станка, зі своєю масою або додатковим обтяженням, з гумками та слайдерами. Дуже гарно, граційно й ефективно.

Climb

Найнезвичайніше тренування на інноваційному VersaClimber — одному з найменш травмонебезпечних тренажерів, що імітує здіймання прямовисною скелею в інтенсивному темпі. Заняття розбавляється вправами на підлозі зі степом, гирями, гантелями та медболами. Хочете прокачати всі групи м’язів і підвищити витривалість організму? Тоді вам на Climb! Упродовж цього тренування спалюється понад 500 калорій.

Recovery

Заняття спортом — це не тільки про навантаження, а й про правильне відновлення. На заняттях Recovery ви допомагаєте м’язам розслаблятися й відновлюватися за допомогою спеціальних вправ, м’ячів і ролів, дія яких подібна до масажу, який ви робите собі самотужки. У результаті м’язи розслаблюються, зникають затиски, відновлюється циркуляція крові й ви почуваєтеся набагато енергійнішими й бадьорішими.

Як вибрати домішки для ефективних тренувань?

Різноманіття домішок, які сприяють витривалості, швидкому відновленню й силі м’язів, таке велике, що часто виникає дилема — вони справді допомагають чи це просто черговий тренд, який престижно наслідувати? Тому в пошуку відповідей важливо замовляти домішки на таких перевірених ресурсах, як iHerb, і розуміти, які амінокислоти й мінерали є і на що вони впливають.

Бета-аланін у капсулах, Now Foods, Sports

Візьмімо бета-аланін. Організм людини виробляє цю амінокислоту самостійно й у звичайному житті вживати її додатково немає сенсу. Та якщо ви активно тренуєтеся, додаткове вживання бета-аланіну допоможе впоратися з м’язовою втомою й відповідно наблизить до спортивних цілей. Те саме стосується валіну, ізолейцину та лейцину — амінокислот, які допомагають у синтезі м’язового білка та сприяють набранню м’язової маси, відновленню після тренувань і знижують втому. Щоб набрати м’язову масу й підвищити витривалість, також можна вживати креатин.

L-аргінін у рослинних капсулах, California Gold Nutrition, AjiPure

Ще дві популярні амінокислоти в побуті спортсменів — L-аргінін і L-карнітин. Перша є будівельним блоком білків і міститься в червоному м’ясі, морепродуктах, птиці та молочних продуктах. Друга — важлива для виробництва енергії та обміну речовин, впливає на роботу головного мозку й м’язів. А щоб забезпечити організм енергією, є глутамін — амінокислота, здатна перетворитися на глюкозу, коли організм потребує додаткової енергії.

Магній у розчинному порошку, California Gold Nutrition

Щоб підготувати організм до тренування, можна вживати домішки, які постачають магній і сироватковий протеїн. Додаткове споживання магнію слугує профілактикою судом, пришвидшеного серцебиття і сприяє здоровому травленню. Сироватковий протеїн — популярна домішка серед тих, хто прагне схуднути або утримати масу, а також наростити м’язи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.