До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як організувати режим і взятися за заняття спортом: секрети інсайдерів. Роман Смидюк

Світ починає потроху повертатися до нормального життя. Під час карантину комусь вдалося набути нових корисних звичок, а комусь — зберегти старі. У спільному проєкті Vogue UA й Orthomol засновник Smidyuk Academy, один з найвідоміших тренерів Києва, наставник професійних футболістів, прихильник концепції Move well, Move often Роман Смидюк ділиться головними принципами свого велнес-підходу.

Роман Смидюк
Про антикризове мислення

Ми з командою намагаємося бути гнучкими й швидко реагуємо на будь-які зміни, тож сприйняли карантин як новий виклик. У нас відразу виникла ідея занять Face to Face — тренування через відео в онлайн-режимі. Задумане ми відразу ж втілили.

Реклама

До того ж команда Smidyuk Academy вирішила дати можливість всім охочим тренуватися на нашій платформі онлайн за спеціально розробленими програмами. Ми зробили знижку 90% на 12 онлайн-тренувань і з кожної програми надсилали гроші на доброчинність.

Роман Смидюк

У робочому сенсі мало що змінилося; роботи навіть додалося. Вже наступного дня після закриття залу на карантин тренування йшли від 7.00 до 18.00, тільки вже в онлайн-режимі. Після я працював над іншими проєктами, які розвиває Smidyuk Academy. Сам тренувався щодня.

Карантин допоміг розвинути мені навичку швидких і рішучих дій. Часу на тривалі роздуми не було, команді потрібно було швидко ухвалювати правильні рішення. З 1 червня спортзали офіційно почали свою роботу. "Smidyuk Academy" зокрема, тому наша команда завжди рада всім, хто бажає змінити своє тіло й бути здоровим. Це завжди було й буде нашою місією.

Про різницю в підходах до професійних спортсменів і аматорів

Працювати однаково цікаво з усіма людьми. Моя головна мета як тренера — це дати людям результат. Тому я не поділяю підопічних на категорії. Увагу надаю однаково всім, мотивую всіх своїх атлетів результатом. Різниця в тренувальному процесі між професійними спортсменами й "фітнес-людьми" тільки в тому, що вони мають різні завдання.

Про мотивацію

Для мене мотивація — це гарне самопочуття й баланс між якісним тілом (його зовнішнім виглядом) і здоров’ям. Тому, як не дивно, моя мотивація — це я сам. Ми завжди маємо бути в гармонії із собою, а правильно підібрана фізична активність відіграє ключову роль.

Важливо, щоб людина йшла з тренування навантажена фізично й розвантажена морально й емоційно. Тільки тоді люди палатимуть бажанням до тренувань.

Роман Смидюк
Про ментальний баланс

Наші фізичні процеси тісно пов’язані з психічними. Ментальний баланс дає людині змогу ефективно впоратися зі стресовими ситуаціями й продуктивно працювати, досягаючи успіхів у своїй сфері.

Великий відсоток хвороб ми створюємо самі. Вони приходять зсередини. А те, що приходить зсередини, можна легко виправити так само зсередини. Відповідно, якщо тренер знайде правильний підхід до клієнта, то зможе допомогти йому розв’язати проблему самостійно.

Роман Смидюк

Для мене важливо завжди бути готовим до будь-яких змін — як фізично, так і розумово. Кілька тижнів тому я почав тестувати курс вітамінів Orthomol Mental. Він містить всі потрібні вітаміни й мікроелементи, які допомагають активізувати розумову діяльність, пам’ять і сприяють ліпшому зосередженню. Мій вибір був очевидним.

Роман Смидюк

Від великих фізичних навантажень у разі дефіциту вітамінів може виникнути вітамінна недостатність. Працездатність унаслідок знижується й можна втратити результати. Ось найважливіші вітаміни й мінерали для тих, хто тренується:

• Вітамін С — антиоксидант. Потрібен м’язам, доставляє кисень до клітин, допомагає спалювати жир і береже імунітет.
• Вітамін А незамінний у разі інтенсивної фізичної активності: він допомагає м’язам відновлюватися, нормалізує цукор у крові.

• Вітамін В1 допомагає засвоюватися й розщеплюватися жирам і вуглеводам. Якщо його бракує, то витривалість падає, а з нею — і спортивні результати. З їжею його можна отримати із зерна і зелених овочів.

• Вітамін В2 активує білковий і вуглеводний обмін, пришвидшує регенерацію клітин і підсилює витривалість.

• Вітамін В3 — запорука здоров’я серця і судин.

• Вітамін В6 нормалізує роботу серця й допомагає нарощувати м’язову тканину.

• Вітамін В12 регулює роботу нервової системи.

• Вітамін D відповідає за здоров’я кісткової тканини. А ще без нього не засвоюються білок і кальцій.

• Вітамін Е — потужний антиоксидант, що допомагає зосереджуватися й видавати стабільно добрі результати.

У разі активного навантаження організм витрачає більше вітамінів і мінералів, ніж зазвичай. Спортсмени витрачають більше калорій, енергії, сил (особливо ті, хто тренується на швидкість і силу), тож їм особливо важливо заповнювати дефіцит. Вітамінно-мінеральні домішки для спортсменів так само важливі, як, скажімо, розминка і правильна техніка виконання вправ.

Роман Смидюк

Orthomol Mental містить усі потрібні вітаміни, мінерали та мікроелементи, щоб досягти чудових результатів: вітамін С, кальцій, магній, залізо, мідь, йод. L-карнітин і Коензим Q10 сприяють метаболізму, вітаміни групи В — бустер енергії. До комплексу входять Омега-3 жирні кислоти, які підсилюють витривалість і запобігають крепатурі. Orthomol занесений до "Кельнського листа" (Cologne List) і безпечний для професійних спортсменів.

Про корисні звички

Важливо знаходити час на рефлексію й самоаналіз, який дасть змогу зрозуміти, чого ми дійсно хочемо, і присвятити себе цим цілям. Ключ у тому, щоб працювати над особистими цілями й бажаннями, ґрунтуючись на реальності. І орієнтуватися на щастя. Тож постійне пізнання й вивчення себе — цінна звичка й навичка, яку корисно мати в будь-яких ситуаціях.

Тренування — це та важлива година в денному графіку, у яку ваш мозок має розвантажитися й відпочити від повсякденного життя.

Роман Смидюк

Головна велнес-звичка — вміння відчувати організм і максимально чітко відстежувати реакцію на будь-які зміни у звичному графіку. І це стосується не тільки спорту, а й будь-якої сфери в житті.

Про Orthomol Mental

Orthomol Mental — комплекс вітамінів і мікроелементів, який поліпшує роботу мозку. Він розроблений, щоб забезпечити продуктивну роботу центральної нервової системи, поліпшити пам’ять і когнітивні функції. У складі магній і цинк, які поліпшують роботу мозку й швидкість передавання нервових імпульсів; Омега-3, що підвищує зосередження уваги; амінокислота карнітин, яка пришвидшує обмін речовин; екстракт гінкго дволопатевого з антиоксидантним, імуностимулювальним, кардіопротекторним, антибактеріальним ефектом, а також фосфоліпіди, будівельний матеріал для нервових клітин.

Orthomol Mental

Важливо пам’ятати, що вітаміни потрібно купувати тільки в офіційного представника марки. Саме він гарантує правильне перевезення й зберігання, що безпосередньо впливає на якість вітамінів. Правильна вологість і температура, умови зберігання, термін придатності — усе це відіграє важливу роль в ефективності продукту. Оскільки вітаміни — препарат для внутрішнього застосування, важливо переконатися, що в продавця є всі потрібні сертифікати й дозвільні документи. Офіційний інтернет-магазин марки Orthomol в Україні: https://orthomol.life/

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.