До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хочеш про це поговорити? – 10 рідкісних секс-слів

"Нову книжку "Секс. Від нейробіології лібідо до віртуального порно" варто прочитати хоча б для того, аби збагатити свій словниковий запас", – каже б'юті-експерт Марина Сютаєва. Втім, з деякими термінами можна ознайомитися – чи додати їх до свого словника – просто зараз.

Асексуал

Асексуал – людина, байдужа до сексу, яка не відчуває фізичного збудження. Невелике уточнення: часто йдеться лише про відсутність потягу до сексу з іншими людьми.

Реклама

Цитата: "Спільне дослідження вчених з Англії та США показало, що у людей, які вважають себе асексуалами, слабше проявляються як сексуальний потяг, так і здатність до фізичного збудження. Але при цьому, що цікаво, асексуали відчували не меншу цікавість до мастурбації, ніж неасексуали".

Демісексуал

Демісексуал – людина, яка відчуває сексуальний потяг лише за умови довіри і емоційної прихильності до партнера.

Цитата: "Згідно з поширеною думкою, секс "з коханням" важливіший для жінок <...>. Найпопулярніше дослідження, яке підтверджує цей погляд, провели 1989 року вчені із Флоридського університету: симпатичні студенти і студентки підходили до учнів протилежної статі і пропонували секс без обов’язків того ж вечора. Близько 75% хлопців погодилися відразу, багато з них відмовилися та запропонували перенести зустріч. Але жодна з дівчат не сказала: "Так, чудова ідея!".

Камшот

Камшот – з англійської мови словосполучення 'cum shot' перекладається буквально як "постріл спермою" і на сленгу означає еякуляцію на партнерку. Деякі пари свято вірять у корисні властивості сперми для шкіри, але, зрозуміло, від звичайного крему користі буде більше.

Куколд

Куколд – добровільна згода гетеросексуального чоловіка на зраду дружини.

Цитата: "Куколд-порно – другий за популярністю гетеросексуальний інтерес в англомовних пошукових системах. Цій темі присвячені понад 340 окремих сайтів, не кажучи вже про категорію "невірна дружина" на Pornhub".

Поліаморія

Поліаморія – форма відносин, за якої подружжя або партнери не заперечують відносин "на стороні". Тобто істерики з приводу ревнощів виключені, адже чоловік/дружина знають про наявність коханки/коханця.

Цитата: "Найвідоміший мануал з високоморальної поведінки для поліаморів має не дуже симпатичну назву "Етика бл..дства" (The Ethical Slut), але це справді незвичний посібник, що розповідає про те, як вирішити конфлікти, припинити суперництво, побудувати гармонійні відносини і побороти ревнощі".

Полівертність

Полівертність – вид поліаморії, за якого група людей, які перебувають у відносинах, не займається пошуком партнерів "на стороні".

Секстинг

Секстинг – слово, утворене від поєднання 'sex' + 'texting', що означає листування в месенджері, під час якого обмінюються повідомленнями і фотографіями "гарячого" змісту (сюди ж – 'дікпіки' (фото пенісів) від незнайомців у соцмережах). До певного часу секстинг вважали видом "сексу майбутнього", але потім з'явилася віртуальна і доповнена реальність – і секс-футуризм вийшов на новий рівень. Що, втім, не зробило секстинг олдскульним: він популярний серед підлітків, і це привід задуматися про їхню кібербезпеку.

Цитата: "Серед підлітків 13-19 років кожен другий отримує повідомлення про секс, а пишуть їх 39%. Відвертими світлинами обмінюється кожен п'ятий підліток. При цьому 40% дівчаток-підлітків на запитання, навіщо вони шлють контент з сексуальним підтекстом, відповідають, що це був жарт, 34% хочуть відчути себе сексуальними, а 12% роблять це під тиском".

Сексуальна аверсія

Сексуальна аверсія – негативне ставлення до сексуального життя, антипод лібідо (статевого потягу). Може варіюватися від дискомфорту до фобії, а причина така: якщо почуття відрази раптово перебило сексуальне збудження на піку, то людина може надалі уникати ситуації, в якій це сталося.

Цитата: "Зараз цього неприємного стану допомагають позбутися сексологи, але раніше його намагалися використовувати як ліки – для людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією".

Слатшеймінг

Слатшеймінг – як зрозуміло з перекладу англійських слів, що утворили цей термін (slut – "повія", shame – "сором"), це критика людей, в основному жінок, за їхню сексуальність. Щоб отримати осудливий погляд або репліку, іноді достатньо просто мати привабливу зовнішність. Як би там не було, соромно бути слатшеймером.

Теледільдоніка

Теледільдоніка – один з видів віртуального сексу, в процесі якого задіяна веб-камера. Секс може бути одностороннім – з моделлю, яка використовує вібратор. Або двостороннім – для цього розробляють спеціальні набори "вібратор + мастурбатор". Один такий гаджет Onyx2 & Pearl2 Couple's Set вже випустила нідерландська компанія Kiiroo.

Цитата: "Чоловік, який використовує мастурбатор Onyx, відчуває, як жінка з вібратором Pearl вводить його в піхву, цілує або гладить – все це передають 10 кілець, що стискаються усередині мастурбатора у відповідь на сигнали сенсорів. Можна включити веб-камеру і тестувати іграшки, дивлячись одне на одного".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.