До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Емілія Кларк створила комікс

Емілія Кларк у співпраці з письменницею Маргеріт Беннетт створила комікс M.O.M.: Mother of Madness.

Емілія Кларк з командою дизайнерів і продюсерів, до складу якої ввійшли тільки жінки, випустила комікс із трьох частин. У ньому розповідається про пригоди Маї, інженера-хіміка й матері-одиначки, сила якої ґрунтується на її менструальному циклі.

Реклама

Емілія Кларк згадує, що все почалося з жарту: "Близько трьох років тому я їхала в машині з компанією друзів і сказала: "Гей, хлопці, а що, якщо... ". А потім прокинулася наступного дня й подумала: "Було б кумедно. Страшенно круто. Чому б і ні?".

Головна героїня коміксу Мая — не шелихвістка, сексуалізований персонаж другого плану, і не жінка, що потребує порятунку, як це зазвичай буває в коміксах про супергероїв. Вона кумедна, недосконала й чуйна — це омаж Deadpool і серіалу "Погань", що слугували натхненням для Кларк. "Моя дівчина Мая — крута супергеройська мати-одиначка", — написала Емілія у своєму недавньому дописі в інстаграмі.

Ще один спосіб, у який Кларк перевертає традиційний перебіг оповіді коміксів, — зробити очевидні слабкі або вразливі місця героїні безпосереднім джерелом її сили. "Звичайна жінка, яка намагається розібратися зі своїм лайном. Але за допомогою певних жіночих суперсил. Що може бути жіночнішим та неймовірнішим!" Кларк не заперечує, що її героїня схильна до найрізноманітніших емоцій. "Коли Мая налякана, то стає невидимою; коли злиться — має надлюдську силу. Як Людина-павук на своїй павутині, вона може пролітати над містом на волоссі з-під пахв".

За словами Кларк, вона створила комікс частково з наміром почати відкритий діалог про жіночу анатомію й природу, що нині все ще залишається табу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.