До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зброя Масового Створення: колаборація бренда Syndicate та художника Олеся Дереги

Київський бренд Syndicate випустив колаборацію з львівським художником Олесем Дерегою. Їхній спільний дроп отримав назву "Зброя Масового Створення".

Реклама

До колекції Syndicate х Олесь Дерега увійшли oversize футболки та об’ємні сорочки. На всіх предметах з’являється авторський принт художника та надпис "Зброя Масового Створення", який став лейтмотивом створення дропу.

"Зараз час, коли надзвичайно актуально створювати щось нове: культуру, мистецтво, чи будь-що, на противагу знищенню, з яким ми стикаємося щодня. — каже Олесь Дерега. — Тому, "Зброя Масового Створення" — це відповідь на зброю масового знищення. Це полярно протилежна зброя тій, яка є головною гордістю нашого ворога".

У своїх принтах Дерега обігрує естетику каталогізації предметів історичної та культурної цінності. В процесі роботи художник замінює ці предмети вигаданими артефактами чи речами широкого вжитку, підкреслюючи, що історію ми створюємо зараз, та що будь-який вклад у створення нового має історичне значення.

Роботи Дереги сповнені барв, вони про позитивний погляд в майбутнє. За його словами, як би не було складно деколи побачити надію, він обирає продовжувати працювати в знаковій для себе манері: з посмішкою та з ентузіазмом, спонукаючи інших йти вперед, творити, і не зупинятись.

"Я памʼятаю два моменти, які дали мені поштовх знову творити. Перший — коли я усвідомив, що метою росіян у цій війні є знищення культури, мови, ідентичності. Я зрозумів наскільки важливим є слухати, дивитись, читати українське, а також робити внесок у розвиток сучасної української культури та руйнувати численні шари російського імперіалістичного шуму. Другий — коли я відчув, як працює російський тероризм. Він демотивує, плекає страх, невпевненість, тривогу. Він працює на те, щоб я, як творець, закрився в собі та боявся, щоб я не посміхався, не жеврів енергією. Тому я відчув, що моєю особистою боротьбою з цим тероризмом буде створення нового. Як би складно це не було робити", — розповідає Дерега.

Колекція Syndicate х Олесь Дерега доступна для замовлення на вебсайті та в шоурумі бренду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.