До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тімоті Шаламе — нове обличчя Bleu de Chanel

Тімоті Шаламе не має особливої б'юті-рутини. Однак неможливо не цікавитися, як він доглядає за своїм вишукано розпатланим волоссям. Коли ми зустрічаємося дощовим весняним ранком у Нью-Йорку, він сидить у м’якому чорному шкіряному кріслі, одягнений у все чорне — футболка Nike, утилітарні штани, кросівки Craig Green — і його ніжно розчесані кучері з проділом на бік, безсумнівно, є головною окрасою образу. "Ви насправді перша людина, яка запитала мене про моє волосся, — каже Шаламе. — У чому секрет? Насправді його немає. Я просто прокидаюся, і це справа долі, як воно вклалося. У мого тата таке саме волосся".

Якщо Шаламе має дякувати своєму батькові-французу за його невимушені кучері, то своїм ольфакторним здібностям він завдячує своїй американській бабусі. "Я пам’ятаю, як вона подарувала моїй сестрі Chanel №5 — я думаю, це було на день народження моєї сестри — і в неї також був маленький гаманець Chanel, — розповідає він про свою бабусю, яка прожила 95 років у тому ж багатоквартирному будинку в районі "Пекельна кухня", де виріс сам Шаламе. — Вона була дуже, дуже елегантною жінкою в найкращому розумінні цього слова".

Реклама

Вона, без сумніву, оцінила б аромат, який він носить сьогодні: Bleu de Chanel. "Мені подобається, що він ненав'язливий, тонкий, але водночас дещо інтенсивний, — каже актор, підносячи зап’ястя до обличчя, щоб відчути ноти сандалового дерева. — Я не той, хто повсякчас наносить парфум. Для мене це про підкреслення моменту".

У житті 27-річного актора стався черговий великий момент — він став новим обличчям чоловічого аромату Chanel. Хоча атмосфера в цій фотостудії в центрі міста відносно приглушена, ажіотаж навколо кампанії вже вирує. Пізніше того тижня, після нашої розмови, фотографії папараці, на яких Шаламе знімає рекламний ролик з Мартіном Скорсезе, облетять таблоїди. Відтоді, як Баз Лурман зняв Ніколь Кідман для Chanel №5 у 2004 році, кампанія не була настільки довгоочікуваною. Як і Кідман раніше, Шаламе є тим рідкісним талантом, який здатний підпалити як Голлівуд, так і світ моди. Крім того, він один із небагатьох хлопців, на яких поклав око Chanel.

"У мене є друзі, які не дуже зацікавлені у світі високої моди, але, коли я сказав їм, що знімаю короткометражний фільм з Мартіном Скорсезе в Нью-Йорку, вони нашорошили вуха", — каже Шаламе, якого вперше познайомили зі Скорсезе через Роббі Робертсона, гітариста, який гастролював з Бобом Діланом. "Він живе і дихає кіно, — каже актор про легендарного режисера. — Розмови, які ми вели через zoom, були надзвичайно захопливими. Для нього це як бігова доріжка".

Шаламе завершує довгу серію власних дивовижних кінопроєктів. У листопаді вийде друга частина блокбастера-трилогії "Дюна". Потім у грудні з’являється фільм "Вонка" режисера Пола Кінга, у якому він грає титулованого персонажа та улюбленого шоколатьє.

Ще одна приємна новина: знімання довгоочікуваного біографічного фільму про Боба Ділана розпочнуться цього літа тут, у Нью-Йорку, а Шаламе запише свій власний вокал для головної ролі. "Я готувався вічність", — зітхаючи, зізнається він. Наразі його підготовка до ролі охоплює щоденні заняття з тренером голосу, хоча, з його розповіді, він займався постановою голосу ще з часів навчання в школі сценічних мистецтв. "Я не можу очікувати, що хтось за межами системи державних шкіл Нью-Йорка це знає, але є вистава Cabaret at Laguardia, клас 2013 року, яку ви можете переглянути на YouTube, — з гордістю каже він. — Я пам’ятаю, як критик New York Times Бен Брентлі дуже приємно про неї відгукувався, тож я хочу наголосити на цьому".

Бувши підлітком, Шаламе також робив більшість своїх покупок на Бродвеї. "Чесно кажучи, я часто купував жіночий одяг у Top Shop", — каже Шаламе про нині закритий британський магазин. — Це був чудовий одяг для дорослішання". З віком його стиль лише розширює межі. У репертуарі актора образи на червоній доріжці включають містять чокери, полум’яно-червоний топ з відкритою спиною Haider Ackerman, який він одягнув на Венеційський кінофестиваль минулого року, а також його улюблений образ усіх часів: білі спортивні штани, кеди Chuck Taylor, піджак-смокінг для Met Gala у 2021 році.

Отже, що він планує одягнути для свого великого осіннього престуру? Окрім, вірогідно, Chanel. "Близько півтора року тому у мене була божевільна зустріч з Крейгом Гріном. Він свого роду геній, тож тепер питання — з’ясувати, коли ми зможемо співпрацювати", — каже він. І хоча під час знімання у Нью-Йорку у нього буде небагато часу на покупки нових образів, він прокрутить додаток Vogue Runway і зробить скриншоти своїх улюблених образів. Зрештою, у Шамале немає стиліста, а якщо і є, то це секрет. Коли я намагаюся розкрутити цю тему, він мовчить.

Фото: Mario Sorrenti / Courtesy of Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.