Забудьте про класичні шкіряні куртки – ось новий тренд сезону

Шкіряні куртки завжди були частиною нашого гардероба. Однак цієї осені дизайнери представили новий погляд на вічну класику.

Після показу Saint Laurent весна-літо 2025 тренд на м’які, трохи об'ємні шкіряні куртки швидко поширився вулицями модних столиць. Розі Гантінгтон-Вайтлі та Джіджі Гадід зробили ставку на шкіряні байкерські куртки як на ключовий елемент своїх осінніх образів. А моделі, що бігають між кастингами, додають трохи неформальності, накидаючи шкіряні куртки поверх базових речей.

Saint Laurent весна-літо 2025

Так, шкіряна куртка – це не новинка, але цього сезону вона має як ніколи свіжий та актуальний вигляд. На подіумі Saint Laurent куртки з відкладеними комірами й пряжками створювали ефект "броні" для строгих костюмів, додавши сучасності й цікавості до офісного стилю.

Saint Laurent весна-літо 2025

Модниці вже взяли цю тенденцію на озброєння: недбалий вигляд і трохи грубих деталей додають осіннім образам легкості та невимушеності. Ніхто не хоче мати занадто "продуманий" вигляд, особливо під час Тижнів моди. І саме шкіряна куртка допомагає досягти ефекту певної природності та простоти у зовнішньому вигляді.

Осінь завжди приносить різноманіття шкіряних курток у всіх можливих варіаціях: від приталених до байкерських oversize-моделей. Наприклад, у колекції JW Anderson ви найдете дещо класичніші варіанти байкерських курток. Більш елегантні, але не менш цікаві варіанти представлені у Burberry, Dilara Findikoglu та Knwls. Особливу увагу привертають моделі з виразними рукавами та широкими комірами.

Але ключова тенденція цього сезону – це куртки, які мають такий вигляд, наче вони вже бачили це життя: потерті, м’які, ніби прожили з вами не одну пригоду. Відмовтеся від занадто нових ідеальних речей – зараз у моді текстурні шкіряні куртки, що наче відображають вашу історію, ваш шлях. І якщо все ж хочете додати розкоші, модель від Saint Laurent стане безпрограшним вибором.

SAINT LAURENT

KHAITE

MASSIMO DUTTI

THE FRANKIE SHOP

COS

&

Популярне на VOGUE