Наймодніші сукні сезону осінь-зима 2024/2025

Наша любов до суконь не закінчиться разом із літнім сезоном. Восени вони також будуть основою для комфортних і практичних образів, елегантних і вишуканих поєднань, а також для екстравагантних виходів. Vogue.ua зібрав 7 наймодніших суконь сезону осінь-зима 2024/2025, які варто додати до свого гардероба вже зараз.

Оливково-зелені сукні

Chloe, Schiaparelli, Saint Laurent

Після бордового навесні і білого влітку, оливковий буде змагатися за звання наймоднішого кольору. Дизайнери охоче використовували його в монохромних total look і мінімалістичних поєднаннях, але не уникали і гри з формою. Сукні у відтінках хакі на подіумах були представлені в стилі бохо, як, наприклад, у дебютній колекції Чемени Камалі для Chloé, відсилали до нового покоління "голого" одягу, як у Saint Laurent, або були виконані з атласу, що струмує силуетом, як у Schiaparelli. Для тих, хто ще не готовий експериментувати з новим кольором, дизайнери підготували компроміс у вигляді поодиноких оливкових акцентів. Шукайте такі моделі в колекціях Ferragamo і Bottega Veneta.

Картаті сукні

Loewe, Balmain, Dries van Noten

Досі класичний візерунок в осінньо-зимовий період найчастіше зустрічається на верхньому одязі: ідеально зшитих вовняних куртках, пальтах чи накидках в чоловічому стилі. У прийдешньому сезоні вони, як і раніше, складатимуть основу гардероба, але різноманітні сукні також будуть покриті картою. Хтось розглядає картатий візерунок як альтернативу квітковому принту, хтось бачить його як доповнення, а надихнутися на нову стилізацію допоможуть колекції Loewe, Balmain і Dries Van Noten.

Сукні в білизняному стилі

Gabriela Hearst, Saint Laurent, Ferragamo

Попри те що належать до будуарної моди, вони далекі від типових суконь-сліпів або "голих" моделей. У прийдешньому сезоні замість буквалізму дизайнери обрали метафорику, відсилаючи до білизни та зупиняючи увагу на тонких акцентах і делікатних натхненнях. Іноді, як у Ентоні Ваккарелло, прості атласні сукні оснащені деталями, навіяними поясами підв’язок. З іншого боку, дизайнери також представили фасони, натхненні нічними сорочками в стилі ретро, ​​або моделі, прикрашені корсетними вставками та розкішним пір’ям.

Квіткові сукні в стилі ретро

Rabanne, Loewe, Rokh

Створюючи наймодніші принти майбутньої осені, дизайнери були дуже обережними: серед квітів вибрали лише ретростилі, що нагадують шпалери, якими прикрашають стіни класичних будинків в англійському стилі. Не дивно, що їхнім найбільшим прихильником був Джонатан Андерсон, уродженець британського Магерафельта: квітчаста сукня із заниженою талією, прикрашена чуттєвим вирізом і поясом із великою пряжкою, яку він розробив для Loewe, неодмінно стане фаворитом стилістів. Ретро-квіти мали й інших шанувальників під час Тижня моди в Парижі – свою інтерпретацію представили, зокрема, Rabanne і Rokh.

Шкіряні сукні

Tods, Bally, Gabriela Hearst

Одна з найкласичніших тканин осені та зими також буде наймоднішою в прийдешньому сезоні. Лакова версія прикрасить жакети та пальта, матова – костюми, і в обох – ціла плеяда різноманітних фасонів одягу, в кольоровій палітрі, що виходить далеко за межі типового чорного. Різнобарвна шкіра найяскравіше відчула свою присутність на подіумах Мілана: у бордовому відтінку її можна було побачити на подіумі Tod's, а в блакитному варіанті і на сукні-сорочці – на показі Bally.

Сукні зі вставками зі штучного хутра

Ferragamo, Alaia, Prada

Прийдешньої осені штучне хутро прикрашатиме якомога більше мінімалістичного одягу та аксесуарів: спідниці до коліна та топи без бретелей, прості жакети та сумки, а також сукні – від повсякденних до витончених, елегантних і гламурних моделей. У кожного дизайнера була своя ідея використання цього теплого матеріалу. Ferragamo додали хутряний палантин до простої чорної сукні, Prada обробили декольте моделей штучним хутром у стилі, навіяному модою 1960-х, а Alaïa підійшли до цієї деталі іншим способом – приталені сукні були оброблені густим хутром на рукавах.

Сукні простого крою

Carven, Miu Miu, Philosophy di Lorenzo Serafini

Одні з наймодніших суконь осені-зими 2024/2025 навряд чи можна назвати просто мінімалістичними – вони відображають економність і скромність. Моделі представлені в квадратних силуетах, що нагадують ті, які носили представники нью-йоркського вищого суспільства 1960-х років, а деякі з них також натхнені шкільною формою. Дизайнери сприймають такі сукні скоріше як полотно, на якому експериментують з деталями та аксесуарами – від тонких ременів до перлинних намист та довгих рукавичок.

За матеріалами Vogue.pl.

Популярне на VOGUE