Блискуча сукня + парка — великий тренд сезону весна-літо 2025

Поєднання блискучої вечірньої сукні з масивним пальтом — класична і зрозуміла комбінація. Утім, прийдешнього сезону дизайнери пропонують альтернативу: сукні, всипані лелітками, стразами та блискучим камінням, тепер слід римувати з парками та анораками, які захищають від вітру та не дадуть промокнути під зливою. Vogue.ua зібрав найяскравіші образи одного з найнепередбачуваніших поєднань сезону весна-літо 2025.

Burberry

Burberry

Одними з тих, хто зробив це поєднання трендом, стали Burberry: у їхній колекції великі парки з оздобленими пір’ям каптурами були безтурботно надіті поверх мідісуконь, розшитих лелітками. Така майже випадкова комбінація викликала в пам’яті образи Іt-girls кінця 2000-х — Кейт Мосс, Сієнни Міллер і Алекси Чанг, — які і зараз є натхненням для багатьох модниць усього світу.

No.21

Prada

У Мілані показ N°21 відкрився образом із паркою з леопардовим коміром, одягненою поверх сяйливої мідісукні. Але свого апогею тренд сягнув на шоу Prada. У надзвичайно еклектичній колекції, яка протестувала проти поняття алгоритмічного одягу, місіс Прада та Раф Сімонс поєднали сукні, розшиті пір’ям та рясно інкрустовані лелітками і стразами, з дощовиками цитрусових відтінків.

Mugler

У Парижі Mugler представили прозорий ПВХ-тренч поверх так само прозорої "голої" сукні. Цьогоріч дизайнери закликають до "справжнього" одягу — тренд знову вводить у модний лексикон слово "ексцентричність". Замість того, щоб "наказати" носити парки, вітровки та анораки поверх блискучих суконь наступного літа, покази, про які йдеться, відкрили двері у світ можливостей одягу, які приходять із прийняттям дивного вибору. Зрештою, потрібна впевненість, щоб накинути помаранчеву вітровку поверх інкрустованої стразами сукні, але впевненість найчастіше є найнеобхіднішою складовою для того, щоб створити такий сміливий образ.

За матеріалами Vogue.co.uk.

Популярне на VOGUE