20 ідеальних речей у трендовому кольорі осені 2024

Цієї осені один колір виходить на передову модних трендів і буквально витісняє класичний чорний — це хакі. Звісно, для багатьох цей відтінок асоціюється з функціональними образами в стилі мілітарі, але дизайнери та бренди переосмислили його і тепер хакі постає у витонченішому вигляді. Земляні відтінки оливкового та мохового зеленого тепер з'являються в розкішних тканинах, як-от кашемір чи шовк, та у формі елегантних костюмів, пальт, суконь. Це колір для тих, хто цінує тиху розкіш і мріє про шопінг у таких брендів, як The Row.

Schiaparelli осінь-зима 2024/2025

Як правильно носити хакі цієї осені? Головний секрет полягає в тому, щоб одягати його з голови до п’ят. Секрет гарного образу — багатошарові поєднання мінімалістичних речей у глибоких відтінках зеленого. Саме так це робили на показах таких брендів, як Burberry, Ferragamo, Gucci та Bottega Veneta. Gucci навіть запропонували цілий спектр образів у відтінках зеленого — від білизняних суконь до лакових чобіт і пальт у мохових тонах. Окрім того, до них додали яскраві лаймові сумки, щоб підкреслити тональність.

У своєму огляді показу осінь-зима 2024/2025 Ніколь Фелпс зазначила, що студійна команда Сабато де Сарно в Gucci охарактеризувала цей специфічний відтінок зеленого як "гнилий". І хоча така характеристика може здатися незвичайною, саме цей колір захопив подіуми всіх чотирьох модних столиць. Від об'ємного вовняного пальто Ferragamo до прозорої сукні міді Saint Laurent і оверсайз плаща Chloé — хакі був скрізь.

Згідно зі звітом Pantone після Тижня моди в Лондоні, відтінок Iguana був визнаний одним із ключових кольорів. Він описується як "універсальний деревний зелений, що підкреслює нашу любов до природи". Хоча фраза "болотяний колір" може звучати не надто привабливо, на практиці ці земляні відтінки мають надзвичайно стильний вигляд, особливо в поєднанні з елегантними силуетами та розкішними тканинами.

Масові бренди теж оцінили потенціал цього відтінку — він домінує в осінніх колекціях Arket, COS, Me + Em тощо. Що ми радимо купити цієї осені? Речі, які вже стали гітами: вовняний светр-шарф від Arket, джинси з широкими штанинами від Free People та сумка Loewe. Найкраще вони виглядатимуть разом, створюючи стильний осінній лук. Хакі стає новим нейтральним кольором, і навіть ті, хто носить виключно чорне, можуть спокуситися цим вишуканим відтінком. Можна не сумніватися, що незабаром такі ікони стилю, як Розі Гантінгтон-Вайтлі чи Дженніфер Лоуренс, з’являться в образах, повністю зібраних у відтінках хакі.

ARKET
LOEWE
ARKET
COS
WITH NOTHING UNDERNEATH
TOGA PULLA
FRAME
PROENZA SCHOULER
STUDIO TOMBOY
DEMELLIER
BALLY
& OTHER STORIES
MASSIMO DUTTI
FREE PEOPLE
& OTHER STORIES
REFORMATION
ME + EM
ME + EM
WHISTLES
JIGSAW

Популярне на VOGUE