7 найцікавіших фільмів серпня

Серед найочікуваніших кінопрем'єр місяця документальна стрічка про зірку української естради Назарія Яремчука, горрор "Конотопська відьма", фантастичний бойовик "Бордерлендз" з Кейт Бланшетт та багато інших новинок.

"Яремчук. Незрівнянний світ краси"

Документальна стрічка розповідає про життя і творчість зірки української естради Назарія Яремчука, з якого фактично почалася історія популярної української музики. У фільмі можна буде побачити архівні кадри з виступів ВІА "Смерічка", інтерв'ю з друзями Яремчука та його дружиною Дариною, світлини із сімейних архівів родини. Ініціатива створення стрічки виникла ще в 2021 році та належить доньці музиканта Марії Яремчук. Режисером картини став Артем Григорян.

8 серпня

"Бордерлендз"

Один із найочікуваніших фантастичних бойовиків цього літа зібрав зірковий склад: Кейт Бланшетт, Джеймі Лі Кертіс, Кевін Харт, Едгар Рамірес. Фільм знятий за мотивами популярної комп’ютерної гри Borderlands: за сюжетом, злочинниця Ліліт (Кейт Бланшетт) прибуває на планету Пандора, аби знайти зниклу доньку могутнього Атласа (Едґар Рамірес). Їй потрібна команда, але погодилися на її пропозицію лише дивакуваті невдахи. Роланд (Кевін Гарт) колись був найманцем, Крихітка Тіна (Аріана Ґрінблатт) у супроводі здорованя Кріґа (Флоріан Мунтяну), який марить вибухами, а науковиця Патрісія Танніс (Джеймі Лі Кертіс) не завжди розуміє, що відбувається довкола.

8 серпня

"Западня"

У прокат виходить довгоочікуваний трилер М. Найта Ш'ямалана, автора гітів "Спліт", "Скло" та "Дім з прислугою". За сюжетом, Купер (Джош Гартнетт), серійний вбивця, якого називають "М'ясником", приєднується до своєї дочки на концерті поп-зірки Lady Raven — і розуміє, що це западня, яку підготувала поліція, щоб зловити його. Цікаво, що роль співачки Lady Raven зіграла донька режисера Салека, яка до того ж створила всі пісні для фільму.

8 серпня

"Лазня диявола"

Події містичної німецько-австрійської картини режисерів Северіна Фіала та Вероніки Франц відбуваються в горах, у віддаленому будинку посеред густого лісу. Дівчина з бідної родини виходить заміж та оселяється в домі свого чоловіка. Світ чоловіка для неї геть чужий, а мрії про дитину стають нездійсненним тягарем. З кожним днем важкої рутини та марних сподівань вона дедалі більше закривається в собі. Допоки не опиняється на темному шляху, що веде до злих думок. Можливо, не лише думок…

На Берлінському кінофестивалі стрічка "Лазня диявола" здобула приз "Срібний ведмідь" за видатний мистецький внесок у категорії "операторська робота".

8 серпня

"Ніч на 12-те"

Французький детектив "Ніч на 12-те" Домініка Моля розповідає про жорстоке вбивство 21-річної дівчини. Детектив Йоган, що розслідував його, так і не зміг знайти вбивцю. У спробах розплутати злочин, він ретельно досліджує життя жертви та її стосунки. Незабаром чоловік усвідомлює, що став одержимий справою, яка перетворилася на особистий виклик.

15 серпня

"Конотопська відьма"

До Дня Незалежності в український прокат виходить "Конотопська відьма". Стрічку створено тандемом продюсерки Ірини Костюк та сценариста Ярослава Войцешека, що працювали разом над гітом "Мавка. Лісова пісня", який зібрав у світовому та українському прокаті понад 20 мільйонів доларів.

"Конотопська відьма", хоча і відсилає до популярної повісті Квітки-Основ'яненка, за сюжетом не пов'язана з історією, написаною у 1833 році. Прадавня відьма з Конотопа, закохавшись у звичайного хлопця, давно зреклася своїх відьомських сил, але після того, як із початком війни російські солдати захоплюють місто і жорстоко вбивають її коханого, вирішує помститися, повертає свої сили й обрушує жахливі кари на окупантів. У "Конотопській відьмі" знялися Тетяна Малкова, Тарас Цимбалюк, Павло Вишняков, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов, Сергій Сосновцев.

22 серпня

"Мирні люди"

"Мирні люди" — картина, побудована на перехоплених розмовах російських окупантів зі своїми близькими. Це нетрадиційне роуд-муві деокупованими українськими територіями, яке демонструє руйнування, спричинені повномасштабним російським вторгненням. Аудіоряд стрічки побудований, як уже було зазначено, на перехоплених телефонних розмовах російських військових з їхніми близькими. Це ті самі далекі від війни "мирні люди", висловлювання яких шокують особливою жорстокістю.

На цьогорічному Берлінському кінофестивалі фільм здобув спеціальну відзнаку від екуменічного журі в секції Forum і спеціальну згадку від журі Amnesty International.

29 серпня

Популярне на VOGUE