До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська земля: нові артвітрини в ЦУМі

До початку нового сезону ЦУМ Київ традиційно оновлює вітрини. Цього разу вони кличуть у подорож світом українського мистецтва і дизайну, який продовжується і всередині ЦУМу спеціальними поп-апами з ексклюзивними артоб’єктами українських митців.

Реклама

"Уявіть, як заломлюється світло і парує земля, як сяє Чумацький Шлях у темну ніч і як лопотять вітрила на Дніпрі, як відбивається світанкове сонце на рожевих озерах, як шелестять крони вікових лісів на карпатських хребтах і мерехтять у соляних шахтах кристали, утворені прадавніми морями", — це запрошення в мандрівку Україною не може залишити байдужими.

Новий артсезон у ЦУМі, натхнений українською землею і кінематографічними ландшафтами, запрошує у віртуальну подорож Україною. В оформленні вітрин використані натуральні матеріали — скло, метал, глина, камінь.

У вітрині, обрамленій рожево-золотистими тонами, які нагадують схід сонця над рожевими озерами і мерехтіння води під ніжними променями, — дзеркальні об’єкти із гутного скла Руслана Лучка.

Ламана геометрія другої вітрини викликає асоціації із залізорудними кар’єрами чи відкритими базальтовими копальнями. Натомість кераміка Софії Горбачевської — обтічна та пливка, як вигини людського тіла.

Стрімкі степові стежки, що розходяться, переплітаються, біжать паралельно, як лінії долі на руці країни. Керамічні скульптури Gorn Ceramics із колекції "Храми" схожі на старі замки, що від вітру, снігу й сонця втратили симетрію та чіткість форм.

Керамічні скульптури MAKHNO Products вийшли із традицій української зооморфної кераміки та язичницького фольклору.

Дивовижний світ підземних печер з галереями, гротами, озерами та сталактитами уособлює п’ята вітрина. Атмосферу простору в ній організовує дзеркало в синій масивній рамі Panoptikum Collections.

Вітрина, що втілює ідею української ночі — безшелесної й глибокої, — доповнена гіпсовими скульптурами "Куби" Христини Рідзель. Придивившись, ми побачимо в них частини людського тіла.

Плавні лінії та форми вітрини, що нагадують коси річок серед рівнини, гармонійно доповнені скульптурами Gorn Ceramics із колекцій "Корали" та "Храми" з заворожливими текстурами й формами коралових утворень.

Усі образи у вітринах стилізовані одягом і аксесуарами провідних українських дизайнерів: Frolov, Ksenia Schnaider, T.Mosca, Ruslan Baginskiy, Six, Litkovska, Anna October, Bevza, Why Me, Heart Rate, Riot Division, Act.1, Kachorovska, Bagllet, Vikele Studio, Bagpack, Huru, Solo for diamonds, Sova, Grains De Verre, mari b, Poché Jewelry, Ochis, Gunia Project, Gushka, Yakush, Amaze Vase, Clay Kyiv, Oselya Home and Garden. Представлені бренди можна придбати в ЦУМ Київ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.