До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сімейні цінності: ексклюзивна колекція GAPTUVALNYA х ЦУМ Київ до Великодніх свят

Український бренд сучасного етнічного одягу GAPTUVALNYA презентує ексклюзивну великодню колаборацію з ЦУМ Київ. Нова колекція представляє декілька варіантів сорочок та суконь із вишивкою, орнаменти якої відтворені з автентичних кептарика та припинки ХІХ століття. Традиційні зображення походять з Опільськогоетнорегіону: досліджувані зразки, що їх бренд взяв за основу, зберігаються в Музеї етнографії Національного заповідника "Давній Галич".

Реклама

"Ексклюзивна колекція GAPTUVALNYA х ЦУМ Київ, яка виходить напередодні Великодня, відсилає нас до нашого коріння і традицій, що передаються із покоління в покоління. Вбрання "капсули" створено для всієї родини та втілює в собі віру в диво", — коментує Ольга Чайка, директорка департаменту закупівель і ритейлу ЦУМ Київ.

Сорочки з натуральних матеріалів GAPTUVALNYA надають етнічним елементам гідне місце в сучасному житті — вони доречні як на свята, так і в повсякденні. "Поєднуючи глибокий зміст із поетичними наративами, ми додали в колекцію магічний елемент. У кожному вишитому орнаменті заховано одну квітку з п’ятьма пелюстками, щоб закликати власників виробів мріяти та вірити в дива. Знайома з дитинства гра — пошук квітки бузку, яку треба з’їсти, щоб виповнилося бажання, — перетворюється на символ здійснених задумів, що завжди поруч", — коментує засновниця GAPTUVALNYA Наталя Гергелюк.

Обличчям кампейну нової колекції став актор театру та кіно, режисер Олексій Гнатковський, відомий українцям за однією з головних ролей у фільмі "Довбуш". На фото з’явилася і його родина — сини та дружина, а також донька Наталі Гергелюк. "У мене ціла колекція вишитих сорочок. Проте для мене це не просто елемент одягу, це насамперед генетична памʼять про моїх предків. Найважливіші для мене — дві сорочки, блакитного та жовтого кольорів, які моя бабуся вишила для мого діда в 1950—1960-х роках. Незважаючи на те, що вони доволі потерті, я носив їх і в університет, і на рок-концерти. Це памʼять про мою родину. Планую відреставрувати ці сорочки та передати в спадок своїм синам, щоб вони, сподіваюся, у майбутньому передали їх і своїм нащадкам", — коментує Олексій Гнатковський.

За словами Гнатковського, його головна сімейна традиція на Великдень — зібратися на свято усією родиною: "І ми з дружиною, і діти також любимо писати писанки, а потім прикрашати ними святковий кошик, дарувати їх чи обмінюватися з друзями. Такі традиції об'єднують родину, дозволяють розуміти важливість нашої культури, та, врешті, просто дарують спілкування одне за одним, що особливо важливо в умовах нашого сьогодення".

Придбати речі зі святкової колаборації можна на 3-му поверсі ЦУМу та в онлайн-магазині tsum.ua.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.