До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Skousers — головний тренд сезону осінь-зима 2024/2025

Один із головних модних прийомів, який бренди показали в колекціях осінь-зима 2024/2025, — skousers, поєднання спідниці та штанів (від англійських слів skirt і trousers). Цей гібридний виріб уже встиг завоювати серця модниць: нещодавно на Тижні моди в Копенгагені streetstyle-зірки вправно стилізували свої образи саме таким чином, підтверджуючи, що skousers — головна тенденція прийдешньої осені.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Реклама

Courreges
Courreges

Bottega Veneta запропонували погратися з фактурою шкіряної спідниці та приталених штанів з іншої тканини. Поєднання кольорів обох предметів одягу є секретом створення витончених образів, як у колекції Courrèges. Цей бренд звертається до естетики 1990-х і вибирає чорні спідницю та штани в поєднанні з великим коричневим жакетом. Зі свого боку, Sandy Liang заграють із сірим кольором. Він надає родзинки спідниці в складку та штанам з такої самої тканини.

Nehera
Nehera

Sandy Liang
Sandy Liang

З усіх комбінацій епохи "нульових" ця одна з небагатьох, яка не втратила своєї популярності та повернулася з новою силою. Брітні Спірс була однією зі знаменитостей, які найчастіше носили skousers, підтримуючи тезу "більше — це більше": з "голою" сукнею поверх вузьких джинсів або, як на цьому зображенні, з прозорою спідницею-саронгом із вишивкою поверх джинсової максіспідниці.

Брітні Спірс, 2002 рік
Брітні Спірс, 2002 рік

Вуличний стиль Копенгагена також продемонстрував пристрасть до такого вбрання, із широкими штанами під спідницями різної довжини. Модниці робили це у своєму власному стилі: наприклад, доповнювали skousers чорною футболкою або джинсовою сорочкою з перламутровими деталями, надаючи образу барокових мотивів. Звичайно, завжди в поєднанні кросівками або балетками зі сріблястими деталями для футуристичного образу.

Інший спосіб поєднати спідницю і штани — це використати спідницю-плісе, що нагадує деталь шкільної форми. Ідею, яка сьогодні притаманна образам Sandy Liang, можна простежити і в колекції Fendi сезону осінь-зима 2023/2024, яка змінила концепцію костюма. Насправді версії, які можна зустріти на вулицях, набагато спокійніші та спонтанніші: вінтажна спідниця легко римується з джинсами прямого крою, білою футболкою та обʼємною курткою. Багатошаровість є ключовим прийомом.

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.