До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних суконь сезону весна-літо 2023

У сезонних трендах сукні зазвичай посідають важливе місце у пропозиціях на подіумі. Вони є й одними із зірок весняно-літніх колекцій і, можливо, елементом, завдяки якому можна найкраще оцінити різні естетичні напрямки й течії, які надихають дизайнерів щосезону. Vogue.ua підсумовує головні тенденції та розповідає про фасони суконь, які будуть повсюди найближчими місяцями.

Сукні-комбінації

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Реклама

Givenchy
Givenchy

Coperni
Coperni

Це один із абсолютних трендів сьогодення: нижня білизна стала еталоном на подіумі. Зокрема, довга сукня на кшталт нічної сорочки монополізувала кілька образів колекцій весна-літо 2023. Givenchy вибрали фасон, натхнений 1990-ми роками, із декольтованим вирізом із атласної тканини, який чуттєво демонструє бра. Мереживо виходить на перший план завдяки Coperni. Bottega Veneta грають з вінтажним одягом, до якого додають вишиті деталі або стрази.

Асиметричні сукні

Acne Studios
Acne Studios

Bally
Bally

Carolina Herrera
Carolina Herrera

Асиметрія є одним із виграшних варіантів серед трендів суконь весна-літо 2023. Найпоширенішими є моделі на одне плече, як у Carolina Herrera та Acne Studios. Сукня Bally містить деталі з вирізами на різній висоті.

Сукні з капюшоном

Alaїa
Alaїa

Saint Laurent
Saint Laurent

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

Це один із найпопулярніших предметів одягу останніх сезонів: сукня з капюшоном – улюблений варіант на червоних доріжках. Серед знаменитостей Вероніка Ечегі була однією з перших, хто одягнув такий фасон на церемонію вручення кінопремії "Гойя" 2022 у стилі, що нагадує образ Кайлі Міноуг у відеокліпі Can't get out of my head 2001 року. Насправді дизайн може повернутися аж до 1990-х років, коли Аззедін Алая одягав Грейс Джонс у різні версії всіх кольорів. У 2023 році саме Alaïa є одним з брендів, що зробили такі сукні своїм ДНК. Saint Laurent та Alberta Ferretti представили приталені сукні без рукавів у відтінках від бордового до оранжевого.

"Голі" сукні

Dior
Dior

Rejina Pyo
Rejina Pyo

Collina Strada
Collina Strada

Нарівні з білизняними сукнями, подіуми не покидають і "голі" моделі. Цієї весни прозорі сукні продовжують свою тріумфальну ходу. Є варіанти на будь-який смак: Dior презентували більш вишуканий чорний дизайн, який варто носити зі спідньою білизною в тон, Collina Strada грає з різнокольоровими оборками, тоді як Rejina Pyo пропонують сміливі версії з вирізами.

Металеві сукні

Chanel
Chanel

Altuzarra
Altuzarra

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Металеві тони виграють у грі серед колірних трендів весни-літа 2023. Срібний і золотий — абсолютна ставка серед брендів, які обирають їх у ключі total look. Крім того, такі відтінки адаптуються до різних стилів: вечірні сукні варто шукати у Dolce & Gabbana, плісе – у Altuzarra, а натхнені 1970-ми роками – у Michael Kors Collection.

Класичний крій

Blumarine
Blumarine

Adam Lippes
Adam Lippes

Badgley Mischka
Badgley Mischka

Одяг, натхнений греко-римською культурою, також часто можна побачити на подіумі. Утім, якщо у 2020 році ми говорили про таких натхненників, як Мадлен Віонне чи Мадам Гре, то навесні 2023-го сукні знову набувають класичного відтінку. Деякі – більш буквальні, як-от романтичні моделі Adam Lippes, тоді як драпірування є зіркою інших колекцій, зокрема Alberta Ferretti. Badgley Mischka додали у свою колекцію ефектні творіння, гідні червоних доріжок.

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.