До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олена Зеленська на зустрічі з королевою Каміллою в жакеті LITKOVSKA

Перша леді України Олена Зеленська відвідала з офіційним візитом Велику Британію. Під час своєї поїздки пані Зеленська зустрілася з Її Величністю Королевою Каміллою.

Перша леді України Олена Зеленська та  Її Величність Королева Камілла
Перша леді України Олена Зеленська та Її Величність Королева Камілла


"Подякувала королівській родині та всьому Сполученому Королівству за послідовну підтримку України, за прихисток 200 тисяч українських біженців і регулярні зустрічі з ними (Король і Королева не раз відвідували Український центр у Лондоні). Впевнена, наші народи мають спільні цінності: життя, свободу, демократію. Продовжуємо відстоювати їх разом", — написала перша леді у дописі в інстаграмі.

Реклама

Перша леді України Олена Зеленська та Її Величність Королева Камілла
Перша леді України Олена Зеленська та Її Величність Королева Камілла

Для зустрічі з королевою Каміллою Олена Зеленська обрала жакет з апсайкл-демі-кутюр лінійки ARTISANAL від українського бренду LITKOVSKA. Кожен виріб з лінійки ARTISANAL є унікальним, створеним повністю вручну, включаючи тканини, виткані на 100-річних ткацьких верстатах з використанням традиційних технік. У лінійці ARTISANAL дизайнерка втілює тут всі ключові цінності лейблу: оспівує традиції, віддає данину сучасності, будує міст між минулим і майбутнім, і дає шанс речам на друге життя. Концептуальна основа колекції — традиційні українські килими "доріжка". Їх створюють через розсотування тканини на тонкі нитки, скручування їх у клубки пряжі, яка потім перетворюється на нове полотно на вісімдесятирічних дерев’яних ткацьких верстатах. Виробничий процес частково відбувається у віддалених карпатських селах, де майстрині вплітають старовинні ткацькі техніки в канву сучасного одягу.

Вперше ARTISANAL від LITKOVSKA було представлено на Паризькому тижні моди у 2019 році, і відтоді ця лінійка є постійною, позасезонною частиною бренду, яка регулярно оновлюється новими позиціями та доповнює основні колекції. Так, на презентації колекції LITKOVSKA осінь-зима 2024/2025 в Парижі чорне пальто Artisanal було у фінальному образі, а у 2023 році пальто з цієї лінійки потрапило до великої міжнародної виставки у Марселі, присвяченій переосмисленню фольклору в роботах провідних світових фешн-дизайнерів. Там LITKOVSKA став єдиним з українських брендів, що став в один ряд із найвідомішими модними домами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.