До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Met Gala 2023: як дизайнерка Світлана Бевза та модель Паша Гаруля готувалися до головної модної події року

Met Gala, який пройшов у понеділок в Нью-Йорку, зібрав платиновий склад зіркових гостей. Під дахом Метрополітен-музею можна було побачити супермоделей Кейт Мосс, Жизель Бюндхен та Наомі Кемпбелл, голлівудських акторів Пенелопу Круз, Джареда Лето та Ніколь Кідман, музикантів Ріанну, A$AP Rocky, Lil Nas X та Ліззо. Серед вінценосних гостей цього вечора з’явились і дві українки — київська дизайнерка Світлана Бевза та модель Паша Гаруля.

Паша Гаруля та Світлана Бевза
Паша Гаруля та Світлана Бевза

Реклама

Традиційно гостей на бал запрошують компанії та бренди, що бронюють для себе столи на святкову вечерю, — ці кошти йдуть на підтримку роботи Інституту костюма, який влаштовує блокбастерні модні експозиції у Метрополітен-музеї. Бевзу та Гарулю запросили представники паризького Дому Balenciaga. Креативний директор Демна Гвасалія та його команда переймаються ситуацією в нашій країні — на початку повномасштабного вторгнення у березні минулого року вони присвятили показ Україні, а для гостей розклали синьо-жовті футболки. Сам дизайнер став офіційним представником гуманітарної платформи UNITED24 і розробив благодійний мерч із тризубом. Тому запрошення українських гостей до столу Balenciaga на найбільшому івенті у міжнародному модному календарі — важливий символічний жест.

<b>Паша Гаруля</b>

Бевза та Гаруля поставилися до підготовки з усією серйозністю, адже під прицілом сотень камер, які традиційно документують подію, кожна деталь вбрання на гостях може стати тонким політичним маніфестом. Паша, яка вперше з’явилась в українському Vogue у 2017 році на ювілейній обкладинці до п'ятиріччя і працює з Miu Miu, відвідала свій перший Met Gala в образі, створеному за золотим стандартом зірок старого Голлівуду: хвиляста укладка, оголені плечі, мінімум аксесуарів. Нещодавно модель змінила грайливий рожевий колір волосся на драматичний темно-каштановий. Для появи на червоній доріжці Паша вибрала чорну шовкову сукню-негліже на тонких бретельках з колекції Bevza. Делікатне шиття на чашках бюстьє нагадує рельєф морських черепашок — Гаруля каже, що це відсилка до природи її рідного Криму. На шиї в Паші був чокер, складений з чорнених позолочених колосків — традиційний мотив, який Бевза розвиває вже кілька сезонів. Прикрасу для Met Gala створили у Києві — робота над нею тривала два тижні.

<b>Світлана Бевза</b>

Світлана була вдягнена у чорно-білі шати — як реверанс в бік винуватця урочистості, дизайнера Карла Лагерфельда, чиїй феноменальній кар’єрі присвячена нова експозиція у музеї Метрополітен. Білосніжний кейп жар-птиці складений з тисячі деталей-"пір’їн" із залишків шовку — майстри в київському ательє Bevza працювали над ним три дні. Під кейп Світлана вдягнула схожу чорну сукню з бюстьє-черепашками. "Кожна жінка — перлина", — коментує свій образ Бевза. До нього вона додала кулон у формі яйця (символ переродження), драматичні чорні рукавички та вінтажні браслети Chanel — іще один омаж Лагерфельду.

Дивіться усі найкращі образи з Met Gala у нашому огляді. Детальніше про нову виставку Інституту костюма читайте тут.

Фото Паші Гарулі: Anastasia Lisenko

Відео Паші Гарулі: Yuri Semenyuk

Фото Світлани Бевзи: Lena Shkoda

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.