До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сила нового початку: колекція LITKOVSKA осінь-зима 2024/2025

Натхнена "чистою мудрістю гір та оновлювальною силою води", дизайнерка Лілія Літковська представила нову колекцію з назвою UNDERWATER, що досліджує ідею моди та творчості як білого листа, основи для подальшого переродження.

Реклама

У знаковому стилі LITKOVSKA бренд представив низку класичних дизайнів — деконструйованих піджаків з чоловічого плеча та штанів — поруч з елегантними силуетними сукнями. Лейтмотивом і особливою деталлю колекції стали принти із зображенням риб, що прикрасили топи та сорочки. В народній традиції багатьох народів світу, включно з українцями, риба символізує переродження та очищення, життя, що завжди починається з води. Сон, у якому людина ловить рибу, віщує народження нового — дитини, ідей, сил чи здібностей. Колекція також включає кілька образів із шарфами, що закручені на грудях, мов коло, символізуючи нелінійність часу — безкінечний цикл змін і перевтілень, що переживає не тільки світ, а й кожен з нас.

Колекція осінь-зима 2024/2025 була представлена світові в межах офіційної програми Тижня моди в Парижі. До презентації бренд підготував особливі запрошення, написані дитячим почерком — а зображення для нього зробила сама дизайнерка під час походу в Гімалаї. Саме ця подорож стала початком у створенні колекції та підготовці презентації. Там, на висоті декількох тисяч метрів над рівнем моря, у таборі для альпіністів на шляху до Аннапурни, Лілія Літковська підняла український прапор — аби вкотре нагадати світовій спільноті про все, що відбувається в нашій країні.

Жителі Гімалайських гір відомі миролюбністю в ставленні до світу, вмінням екологічно взаємодіяти з усім, чого торкаються, — саме про таке майбутнє, сповнене миру, доброти та емпатії, дизайнерка мріє і для України після настання нашої перемоги. В естетику презентації також були інтегровані традиційні символи гімалайської культури, що підкреслюють меседж. Моделі виходили до глядачів з туристичним спорядженням, тримаючи термоси та спальні мішки — те, що допомагає берегти тепло та ділитися ним. Після дефіле і моделі, і гості презентації лишили свої побажання до Всесвіту на стрічках, які потім повісили на символічне дерево в приміщенні концепт-стору. На пам’ять про захід глядачам лишилися листівки, створені з використанням гімалайських фотощоденників Лілії Літковської та з її особистими побажаннями.

Переглянути всю колекцію LITKOVSKA осінь-зима 2024/2025.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.