До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Le Raphia: колекція Jacquemus весна-літо 2023

Учора, 12 грудня, Сімон Порт Жакмюс представив нову колекцію Jacquemus весна-літо 2023 під назвою "Le Raphia". Здається, так пізно показ у Парижі ще ніколи не відбувався, однак у цьому весь Жакмюс. Любов французького дизайнера до видовищності залишається незмінною: він вибрав один з найхолодніших днів у році, щоб запросити друзів і знаменитостей до величезного ангару в аеропорту Le Bourget і запропонувати гостям своє бачення про літо.

Реклама

Такі знаменитості, як Софі Марсо, Памела Андерсон і Венсан Кассель (чия дочка Дева дебютувала на показі), спостерігали, як моделі йшли по периметру круглого завішаного простору, а солома сипалася на їхні вбрання з торочками з рафії, гігантські капелюхи та мініатюрні сумочки Bambini. Під солом’яною бурею, що лютувала десь зверху, гості бачили, як величезні брилі балансували над крихітними образами з вирізами, спідницями зі шлейфами, сукнями з тонким драпуванням та сорочками з ледь помітними застібками на грудях.

Пасторальний дух модного Дому, як і раніше, чітко читався в новій колекції. Так, відтінки сонячно-жовтого пробивалися через бежевий, рожевий та червоний. Моделі демонстрували пляжні саронги, крихітні шорти та м’які психоделічні принти в стилі 1970-х. Штани-капрі в горошок також були чимось новим на подіумі Jacquemus — посилання до того, як жінки вдягаються в Портофіно й на Капрі, обов’язково доповнивши образ ефектними сережками й маленькою солом’яною сумкою, що гойдається на згині руки.

Як і в більшості колекцій бренда, акцент на майстерності та ремісничих деталях завжди є незаперечним. Нова колекція поєднує природні матеріали з яскравими кольорами й поетичними силуетами. На подіумі були капелюхи з рафії з драматичними торочками, солом’яні пуфи, що прикрашають одяг з трикутними плечима, і ціле волохате пальто, створене в співпраці з Lesage, французьким модним вишивальним Домом. У руках були стиснені м’які сумки (новий контраст, порівнюючи з мініатюрними аксесуарами Jacquemus). А серед взуття домінували сабо й туфлі на шпильках. Загострені пальці з імплантованими колами й квадратами на кожному пальці — його власний фірмовий винахід.

В інших частинах нової колекції представлені блискучі трикотажні вироби, кустарне вишивання бісером і сітчастий одяг з китицями, що майстерно поєднують грайливі деталі з традиційними ремеслами. Так чи інакше, талант Жакмюса полягає в жартівливих перебільшеннях (тільки подивіться на гігантські сережки з ромашками) і французькій романтиці в поєднанні з приземленим чуттям до реальності. Ця колекція в останній подих 2022 року продемонструвала все це якнайкраще.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.