До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Nike випустив шорти для занять спортом під час менструації

Місячні можуть створювати певний дискомфорт у жіночій буденності: від здуття живота та спазмів до перепадів настрою. До того ж під час менструації багатьом жінкам доводиться відмовлятися від занять спортом, і часто це пов'язано не лише з фізичним станом, а й із хвилюваннями щодо зовнішнього вигляду. Саме тому Nike вирішив подбати про одяг для тренувань, який не буде перешкодою для жінок у спортивній рутині та додасть їм впевненості.

Реклама

Nike представив одні з найпопулярніших своїх шортів Nike One зі стійкою до протікання тканиною. Зовні вони мають ідентичний вигляд класичної моделі: виготовлені з еластичного матеріалу, що обтікає тіло, і мають широкий пояс. Однак, всередину додали двошарову вставку та підкладку, що непомітно поглинає протікання.

Nike почав розробляти ці шорти ще у 2019 році й відтоді виготовив 20 прототипів моделі, постійно вдосконалюючи дизайн. Команда модифікувала форму шортів Nike One для тих випадків, коли менструальний дискомфорт є найсильнішим. Нові шорти мають ширший пояс, який може здаватися трохи зручнішим, особливо під час спазмів і здуття живота.

Виготовити правильну герметичну підкладку було дещо складніше. Еластичної тканини або матеріалу, що захищає від протікань, недостатньо для захисту від місячних — про це добре знають спортсменки, які відвідують тренування під час менструації. Потрібна була революційна технологія.

Остаточний дизайн підкладки складається з двох шарів: верхнього, що відводить і поглинає вологу, і нижнього мембранного шару, який запобігає протіканню. Є також невидимі, вбудовані трусики Nike. В компанії переконують, що всі ці елементи невідчутні та не створюють жодного дискомфорту.

Дві команди — Nike Sports Research Lab і Nike Apparel — розробили тканину та процес тестування, який імітував плин менструації, разом з апаратом, що наносив на шорти виготовлену на замовлення синтетичну кров. Після завершення експериментів у лабораторії сотні спортсменок приміряли шорти. Врешті, бренду вдалося створити шорти, які не мають вигляд або не відчуваються на тілі як одяг для менструації. "Одягати їх — це все одно, що носити будь-які інші спортивні шорти, тільки з прихованою частиною впевненості під час місячних", — кажуть у Nike.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.