До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

15 образів на червоній доріжці, які змінили кар'єри знаменитостей

Суспільство часто недооцінює силу моди у створенні іміджу. Несподіваний або унікальний вибір вбрання з легкістю може перетворити когось на справжню суперзірку. Від Гвінет Пелтроу в червоному оксамитовому костюмі Gucci на церемонії VMA в 1996 році до Тейлор Рассел у зеленому кутюрному вбранні Balenciaga під час промотуру "Цілком і сповна" в 2022-му — згадуємо образи на червоних доріжках, які вплинули на чиюсь кар’єру та навіть змінили її.

Сінді Кроуфорд у Versace, 1991

Реклама

В 1991 році Сінді Кроуфорд зачарувала публіку в сукні глибокого червоного відтінку від Джанні Версаче. Цей образ допоміг зробити Кроуфорд всесвітньо відомою за рік до того, як вона знялася в культовому рекламному ролику для Pepsi, який закріпив її статус супермоделі.

Гвінет Пелтроу в Gucci, 1996

Коли в середині 1990-х мінімалістичні однотонні вбрання Тома Форда для Gucci почали набувати світової популярності, Гвінет Пелтроу була однією з перших зірок, які приміряли їх. Червоний оксамитовий костюм закріпив за Пелтроу статус ікони стилю у віці лише 23 років. У 2021-му Гвінет відвідала показ Gucci Love Parade у Лос-Анджелесі в такому ж костюмі, віддавши данину історії моди.

Ніколь Кідман в Christian Dior, 1997

Джон Гальяно став світовою зіркою, коли його призначили на посаду креативного директора в Dior у 1996 році, і зелена сукня Ніколь Кідман на церемонії вручення премії "Оскар" в 1997-му дуже сприяла росту популярності дизайнера. Так само цей вихід зробив Кідман зіркою, на яку відтоді постійно звертали увагу.

Анджеліна Джолі в Marc Bouwer, 2004

До 2004-го стиль Анджеліни Джолі був панківським і дещо неохайним. Сукня Marc Bouwer, яку вона вдягла того року на церемонію вручення премії "Оскар", ознаменувала момент дорослішання для актриси й передувала класичному та стриманому образу, якого вона дотримуватиметься в майбутньому.

Гіларі Свенк в Guy Laroche, 2005

Оператори на церемонії вручення премії "Оскар" у 2005 році провели робочий день, намагаючись зафіксувати обидва боки блакитної сукні Гіларі Свенк від Guy Laroche, яка мала консервативний вигляд спереду, але була повністю відкрита позаду. Цю знакову сукню актриса вдягла для того, щоб прийняти свою другу премію "Оскар" за фільм "Крихітка на мільйон доларів".

Мішель Вільямс у Vera Wang, 2006

На церемонії "Золотий глобус" у 2006 році Мішель Вільямс у жовтій сукні Vera Wang мала бездоганний вигляд. Це вбрання ознаменувало перехід Вільямс від зірки підліткових драм до дорослої та серйозної актриси.

Дженніфер Лоуренс в Calvin Klein, 2011

До успіху франшизи "Голодні ігри" та здобуття премії "Оскар" за стрічку "Збірка промінців надії" тоді ще маловідома Дженніфер Лоуренс була номінована за роль у незалежному фільмі "Зимова кістка". Вихід у червоній сукні Calvin Klein посприяв тому, що всі почали говорити про акторку та цікавитися тим, хто вона.

Блейк Лайвлі в Chanel, 2014

Завдяки кар’єрному розвитку — від зірки підліткового серіалу до голлівудської актриси — Блейк Лайвлі мала неабияку кількість знакових моментів на червоній доріжці. Однак найпам’ятнішим із них був її вихід під час Каннського кінофестивалю 2014 року в образі з колекції Chanel Haute Couture весна-літо 2014.

Люпіта Ніонго в Prada, 2014

Плісирована блакитна сукня Prada Люпіти Ніонго, безперечно, увійшла в історію як одне з найвишуканіших вбрань на церемонії вручення премії "Оскар". Того року актриса здобула омріяну статуетку за фільм "12 років рабства". Ніонго сказала, що колір образу був обраний як данина її рідній країні Кенії.

Вікторія Бекхем у власному лейблі, 2014

У 2014 році Вікторія Бекхем вже більше сприймалася як дизайнерка, аніж учасниця Spice Girls, не кажучи вже про те, що вона була однією з найбільш схильних до експериментів модниць 1990-х і 2000-х. Проте біла сукня, яку вона одягла на Met Gala 2014 року — дизайн її власного бренду — підтвердила, що ексцентричні модні вбрання з минулого життя залишилися в історії, а її стиль еволюціонував десятикратно.

Белла Гадід в Alexandre Vauthier, 2016

Белла Гадід вийшла на червону доріжку Каннського кінофестивалю у 2016 році в червоній шовковій сукні Alexandre Vauthier. Сміливий розріз на стегні вимагав стратегічного пересування по килиму, що підтвердило рівень досвіду і професіоналізму, які зроблять Гадід однією з найпопулярніших та найуспішніших супермоделей у світі.

Марго Роббі в Tom Ford, 2016

Тоді ця золота сукня Tom Ford з ефектом зміїної шкіри на одній з найперспективніших молодих актрис Голлівуду Марго Роббі стала першою з низки перемог зірки на червоних доріжках за останні кілька років.

Леді Гага в Alexander McQueen і Tiffany & Co., 2019

Якщо у когось і були сумніви щодо статусу Леді Гаги як легенди індустрії, ці сумніви були розвіяні, коли вона відвідала церемонію вручення премії "Оскар" у 2019 році в неоціненному артефакті. Жовтий "Діамант Тіффані" до Гаги носила лише одна зірка — Одрі Гепберн, і він є найбажанішою коштовністю бренду. Окрім того, співачка та актриса одягла розкішну чорну сукню Alexander McQueen і мала найвишуканіший вигляд того вечора.

Зендая в Vera Wang, 2019

Репутація Зендаї як зірки червоної доріжки — частково завдяки її стилісту Лоу Роучу — почала злітати до серйозних висот, коли вона одягла зелену сукню Vera Wang на "Еммі" у 2019 році.

Тейлор Рассел в Balenciaga Couture, 2022

Актриса фільму "Цілком і сповна" Тейлор Рассел стала зіркою червоних доріжок у 2022 році в безлічі чудових образів, зокрема структурній зеленій сукні з колекції Balenciaga Couture осінь-зима 2022/2023. Невдовзі після цього виходу Джонатан Андерсон зробив актрису обличчям Loewe.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.