До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів на премії "Оскар-2023"

У ніч з 12 на 13 березня 2023 року в Лос-Анджелесі відбулася 95-та щорічна церемонія вручення премії "Оскар". Перш ніж знаменитості отримали статуетки на сцені, вони продемонстрували свої ефектні образи на червоній доріжці. Ми бачили велику кількість суконь із напівпрозорими елементами, вбрання з елегантними кейпами, об'ємними деталями або ж квітковими бутонами та білі плаття, що нагадали про наречених. Vogue.ua зібрав 5 головних трендів на червоній доріжці премії "Оскар-2023".

Кара Делевінь у  Elie Saab
Кара Делевінь у Elie Saab

Реклама

Обʼємні плечі чи рукави

Романтичні, величні та драматичні деталі стали головним трендом на червоній доріжці цьогорічної премії "Оскар". Кара Делевінь вибрала сукню Elie Saab у кольорі Viva Magenta (наймоднішому відтінку 2023 року) з високим розрізом і великим бантом на плечі, Джессі Баклі позувала у вбранні Rodarte з об'ємними плечима, Фань Бінбін з'явилася в зелено-сріблястому платті Tony Ward Couture з рукавами у формі крил метелика, а Флоренс П'ю одягла сіру сукню Valentino з пишними рукавами — і додала юнацької енергії у величний стиль.

Флоренс П'ю у Valentino
Флоренс П'ю у Valentino

Фань Бінбін у Tony Ward
Фань Бінбін у Tony Ward

Джессі Баклі в Rodarte
Джессі Баклі в Rodarte

Напівпрозорі деталі

Замість "голих" суконь, які регулярно прикрашають червону доріжку премії "Оскар", цього року знаменитості зробили ставку на образи з напівпрозорими вставками. Леді Гага одягла нову сукню Versace з колекції осінь-зима 2023/2024, яка була представлена у Лос-Анджелесі кілька днів тому. Образ Гаги, який на подіумі показала Джіджі Гадід, складався зі спідниці із заниженою лінією талії та прозорого ліфа зі вставками зверху. Тим часом Ріанна одягла шкіряну сукню Alaїa і вкотре власним прикладом довела, що вагітність — це не привід відмовляти собі в задоволенні носити гарні речі. А Ешлі Грем вибрала образ Alberta Ferretti з напівпрозорою спідницею.

Ріанна у Alaїa
Ріанна у Alaїa

Леді Гага у Atelier Versace
Леді Гага у Atelier Versace

Ешлі Грем у Alberta Ferretti
Ешлі Грем у Alberta Ferretti

Квіткові аплікації

Квіткові аплікації — гучний тренд 2023 року, про що свідчать не тільки колекції дизайнерів, а й виходи знаменитостей на червоній доріжці. Ніколь Кідман вибрала чорну асиметричну сукню Armani Privé з блискучими квітами, а Геллі Беррі зробила ставку на білу сукню-галтер із високим розрізом і бутонами троянд на шиї та стегнах. Водночас модель Вінні Гарлоу була вдягнена у вінтажну сукню лимонного відтінку з чорною трояндою Armani Privé з колекції весна-літо 2005 і відтворювала гламур нульових.

Ніколь Кідман у Armani Privé
Ніколь Кідман у Armani Privé

Геллі Беррі в Tamara Ralph
Геллі Беррі в Tamara Ralph

Вінні Харлоу в Armani Privé
Вінні Харлоу в Armani Privé

Total white

У попередні роки головними кольорами на червоних доріжках були рожевий, червоний чи жовтий, але на 95-й церемонії вручення премії "Оскар" знаменитості вибрали білий. Замість екстравагантних яскравих суконь з'явилося безліч білих вбрань, що нагадують весільні образи. Мішель Єо одягла водночас класичний і делікатний образ Dior Couture, прикрашений ніжним пір'ям, Емілі Блант з'явилася в елегантній сукні-футлярі з відкритими плечима Valentino, Tems вибрала невагоме плаття українського бренду Lever Couture, а Руні Мара зробила ставку на архівну сукню Alexander McQueen сезону осінь-зима 2008/2009 років.

Емілі Блант у сукні Valentino та прикрасах Chopard
Емілі Блант у сукні Valentino та прикрасах Chopard

Мішель Єо у Dior Couture
Мішель Єо у Dior Couture

Tems у Lever Couture
Tems у Lever Couture

Кейпи

Переважна більшість знаменитостей вибрала цього року образи з кейпами для урочистих виходів. Кейт Бланшетт одягла чорну спідницю та синій оксамитовий топ із накидкою Louis Vuitton, виготовлений для неї за спеціальним замовленням. Мішель Вільямc обрала білу сукню з прозорим максікейпом Chanel, а Сандра О зробила ставку на помаранчеве вбрання з накидкою Giambattista Valli.

Мішель Вільямс у Chanel
Мішель Вільямс у Chanel

Кейт Бланшетт в Louis Vuitton
Кейт Бланшетт в Louis Vuitton

Сандра О у Giambattista Valli
Сандра О у Giambattista Valli

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.