До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Yves Saint Laurent Mombasa — нова it-сумка прийдешньої весни

Шанувальники модної індустрії точно погодяться: початок 2000-х був одним з найкращих періодів в історії сумок. Сідло Dior і багет Fendi отримали свої яскраві моменти у попкультурі завдяки пані Бредшоу. Співпраця між Марком Джейкобсом і Такаші Муракамі увійшла в колективну свідомість як втілення "крутого дівчачого шику", як у формі Louis Vuitton Multicolore Monogram Keepall, так і у вигляді Cherry Blossoms Pochette. Серед цих культових аксесуарів з’явилася, зокрема, і ще одна сумка – швидко, але досить непомітно вона прокладала свій шлях до зали слави.

Yves Saint Laurent, осінь-зима 2004/2005
Yves Saint Laurent, осінь-зима 2004/2005

Реклама

На ній не було ані витончених деталей, ані надмірного показного дизайну – тільки характерна ручка. Саме завдяки їй цей аксесуар став ще універсальнішим, не кажучи вже про надзвичайно зручне використання. Сумка Mombasa, названа на честь кенійського прибережного міста, була створена Томом Фордом під час його роботи в Yves Saint Laurent. Він розіслав її 50 редакторам моди у Нью-Йорку, а також Гвінет Пелтроу (стратегічні подарунки є ключовою частиною історії, що стоїть за всіма сумками). Ставка Форда спрацювала. Mombasa швидко була розпродана в усіх магазинах бренду та допомогла YSL продати аксесуарів на 90 мільйонів доларів, що становить 26% від загального обсягу продажів.

Yves Saint Laurent Mombasa
Yves Saint Laurent Mombasa

Краса Mombasa полягала в тому, що це була версія для кожного. Її класичні варіації — більші й округлі — представлені з будь-якого матеріалу: від замші та шкіри до парусиного полотна. Кольори також різноманітні: чорний, карамель, світло-рожевий, колір фуксії та насичений червоний – список можна продовжувати. Самі ручки, що виготовлені з рогу, доступні у вигляді стандартного рогу, двох крихітних рогів, з’єднаних разом, і вигнутого металу із зубцями.

Оновлена версія сумки Mombasa від Yves Saint Laurent, осінь-зима 2001/2002
Оновлена версія сумки Mombasa від Yves Saint Laurent, осінь-зима 2001/2002

Впевнені, що Mombasa ось-ось здійснить свій зірковий камбек – частково і тому, що такий стиль Bottega Veneta, ймовірно, стане гітом. Тож, саме час почати полювання на вінтажні сумки Mombasa, до того ж це підтримує сталий розвиток, можна йти в ногу з актуальними трендами та мати у своєму гардеробі справжній історичний аксесуар.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.