До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Amazona до Puzzle: історія найкращих сумок Loewe

Перш ніж зануритися в історію сумок Loewe, потрібно зрозуміти, як іспанський бренд отримав німецьку назву. Марку, засновану в 1846 році, започаткував колектив майстрів, які виготовляли вироби зі шкіри та замші в майстерні на вулиці Лобо в Мадриді. Проте лише після того, як іммігрант додав трохи німецького бізнес-прагматизму до іспанської ремісничої майстерності, група стала брендом. У 1872 році Енріке Лоуе Рессберг дав лейблу своє ім’я (яке в перекладі означає "лев"). До 1905 року компанія Loewe отримала привілей бути "офіційним постачальником іспанської королівської родини".

Бренд зберіг статус виробника розкішної шкіри, і до середини XX століття сумки Loewe можна було побачити у Ави Гарднер під час візиту до Іспанії з її тодішнім чоловіком Френком Сінатрою. У 1965 році Loewe представили свою першу колекцію прет-а-порте, а за п’ять років бренд залучив іспанського художника Вісенте Вела до розробки логотипу — відомої анаграми з чотирьох літер L, яка використовується й сьогодні.

Реклама

Вітрина магазину Loewe в Мадриді тоді і зараз
Вітрина магазину Loewe в Мадриді тоді і зараз

Віральні сумки Loewe — невід’ємні аксесуари модників усього світу — пов'язані з компанією LVMH, яка придбала бренд у 1996 році. Нарсісо Родрігес, Хосе Енріке Онья Селфа та Стюарт Веверс по черзі працювали креативними директорами марки, але лише тоді, коли 29-річний Джонатан Андерсон приєднався до бренду в 2013 році, сумки Loewe стали по-справжньому культовими. Дизайнер подарував світу Puzzle та Gate. Зовнішній вигляд усіх цих аксесуарів підтверджує відданість бренду ремеслу понад усе. Звичайно, сумки Loewe можуть мати форму слона, але якість шкіри завжди неперевершена.

Paseo

Сумка Loewe Paseo, весна-літо 2023
Сумка Loewe Paseo, весна-літо 2023

У весняно-літній колекції Loewe 2023 на подіумах з’явилися сумки, прикрашені глянцевими квітами. Проте насправді квіти були темою колекції, а не частиною самих сумок. Торбинка під назвою Paseo є найновішим доповненням до низки легендарних аксесуарів Loewe. Paseo виготовлена з м’якої телячої шкіри наппа та має довгу форму. Випускається у малому та великому розмірах, а також у форматі тоута.

Flamenco

Сумка Loewe Flamenco
Сумка Loewe Flamenco

Хоча сумка Flamenco здається абсолютно сучасною, насправді вона була випущена ще у 1970-х роках. Цей чудовий аксесуар без прикрас служить чистим полотном. Зараз пропонуються найкрасивіші пастельні відтінки — від кварцово-лілового до відтінку м’ятного морозива. А якщо ви хочете трохи більше "Loewe" на своїй сумці, можете додати ремінь кросбоді з емблемою бренду. Flamenco випускають у міні-, звичайному та великому розмірах. І оскільки Loewe продумали все, сумка, крім зав’язок, має також магнітну застібку.

Goya

Сумка Loewe Goya
Сумка Loewe Goya

Goya з’явилася на подіумі на показі Loewe осінь-зима 2020/2021 — і миттєво підкорила серця шанувальників моди. Постійний фаворит бренду, ця сумка нещодавно була перевипущена в інших ошатних інтерпретаціях та навіть версіях із нейлонових і джинсових тканин. Нам особливо подобається плетена модель, яка є прикладом ремісницької майстерності. Залежно від форми, Goya пропонується зі шкіряним ремінцем або на ланцюжку і має три розміри на вибір.

Amazona

Сумка Loewe Amazona
Сумка Loewe Amazona

З двома ручками, елегантної прямокутної форми, що нагадує сумку лікаря, Amazona була задумана як жіночий аксесуар для офісу в 1970-х роках. Її проста конструкція була розроблена, щоб продемонструвати якість матеріалів та майстерність виготовлення, а також підтвердити думку, що жінка Loewe налаштована на бізнес. Amazona дебютувала в 1975 році, але була знову введена в асортимент Андерсоном на осінньому шоу 2021 року, прив’язаному до 175-ї річниці Loewe. Зараз сумка, яка десятиліттями була знаковою для Дому Loewe, доступна в різноманітних формах і кольорах, а також у повністю шкіряному або полотняному корпусі Anagram.

Puzzle

Сумка Loewe Puzzle
Сумка Loewe Puzzle

Приблизно через рік після свого призначення Андерсон додав до асортименту Loewe важливу сумочку, яка особливо добре продемонструвала вправність майстрів бренду. Як і всі сумки марки, Puzzle виготовляється вручну в Мадриді приблизно з дев’яти шматочків шкіри, точно з’єднаних разом. Цей процес займає орієнтовно дев’ять годин. Сумка, що доступна у звичайних, маленьких, міні- та нанорозмірах, швидко з’явилася в усіх інфлюенсерів та зірок.

Gate

Сумка Loewe Gate, весна-літо 2018
Сумка Loewe Gate, весна-літо 2018

У моделей, які пройшлися подіумом Loewe весна-літо 2018, були сумочки у формі сідла, які, здавалося, прямували просто до статусу It-bag. Сумка, названа Gate, тому що металева петля утримує шкіряну засувку на місці, користується популярністю завдяки своєму тихому шику. Її версії варіюються від повністю шкіряних до шкіри з різноманітними вставками і мають безліч відтінків.

Basket

Сумка Loewe Basket, весна-літо 2020
Сумка Loewe Basket, весна-літо 2020

Це надзвичайно чарівне творіння Loewe дебютувало на показі жіночого одягу навесні 2017 року — і світ змінився. Андерсон продемонстрував піднесене бачення скромної плетеної сумки. Аксесуар витканий вручну в Іспанії та використовує тонку шкіру як оздоблення. Однак справжня краса цієї сумки полягає в гарному дизайні: сумка-кошик Loewe виконує все, що повинна, і, що найголовніше, вона доступна в різноманітних кольорах і розмірах, тож немає жодних причин не носити її цілий рік. Через нестримну популярність сумки Loewe Basket це робить її, мабуть, найкращим аксесуаром.

Текст: Lilah Ramzi

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.