До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому тенісне кольє — головна прикраса на щодень

Тенісне кольє — не новинка модної індустрії, утім сезон за сезоном воно впевнено доводить свій культовий статус. Тонкі намиста здатні супроводжувати будь-які образи: від повсякденних виходів до блискучих вечірніх нарядів. Vogue.ua розібрався, чому тенісне кольє — головна прикраса цього сезону.

Дженніфер Лоуренс
Дженніфер Лоуренс

Реклама

Тенісне кольє отримало свою неправдоподібну спортивну назву завдяки американській зірці тенісу Кріс Еверт. У 70-х роках 18-разова переможниця турнірів Великого шолома та триразова чемпіонка Вімблдону часто вдягала на корт свій улюблений браслет, прикрашений лінією діамантів. Коли прикраса Еверт впала під час Відкритого чемпіонату США 1978 року, гру було призупинено, доки браслет не знайшли, і так народився термін "тенісний браслет" — а також "тенісне намисто".

Кріс Еверт на змаганнях у Вімблдоні, 1978 рік
Кріс Еверт на змаганнях у Вімблдоні, 1978 рік

Ще в 70-х роках минулого століття блискучий спортивний стиль Еверт відображав підвищену байдужість до носіння діамантів. Діаманти здебільшого асоціювалися з каблучками для заручин і екстравагантним вечірнім вбранням, доки Ельза Перреті, яка відступила від вишуканих ювелірних виробів, не випустила колекцію Diamonds by the Yard для Tiffany & Co, що складалася з вишуканих ланцюжків, усіяних невеликими діамантами, призначених для носіння щодня.

Зої Кравіц
Зої Кравіц

Зовсім незабаром ця прикраса стала чимось більше, ніж просто аксесуар на тенісному корті чи скарб, що має чекати на свій час у шухляді. Тепер у Matchesfashion представлений широкий вибір вишуканих тенісних намист на щодень: від Zoe Chicco, Begum Khan, Octavia Elizaebeth до Fallon та Sophie Billie Brahe.

Так, Sophie Billie Brahe використовують асиметрію, щоб запропонувати сучасний підхід до діамантових виробів, як-от сережки-краплі або обручки, що хвилясто вигинаються. Дизайни бренду стали фаворитами модної публіки: їх неодноразово обирали Алекс Карл та Клара Корнет. Данська інфлюенсерка Пернілль Тейсбек, яку рідко можна побачити без намиста Collier de Tennis, навіть була в ньому під час пологів четвертою дитиною на початку цього місяця.

Гейлі Бібер
Гейлі Бібер

"Тенісне кольє давно було однією з моїх мрій, і малюнки висіли в моєму офісі задовго до того, як я змогла його створити, — коментує дизайнерка Софі Біллі Браге. — Я створила своє перше тенісне намисто понад п’ять років тому з бажання винайти більш сучасний і позачасовий, але класичний дизайн". Особисто дизайнерка вважає, що головним союзником кольє має стати звичайна біла футболка: "Це просто, тому прикраси можуть говорити самі за себе".

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.