До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Байкерські чоботи — гіт цього сезону

Байкерські чоботи вже завоювали серця супермоделей і тепер готові з новою силою повернутися цієї осені. Серед трендового взуття сезону осінь-зима 2024/2025 вони є, мабуть, найнесподіванішими і слідують за шкіряними костюмами, спортивними куртками з заклепками та шоломами, які носять як аксесуар.

Реклама.

У вересні 1991 року в американському Vogue зʼявився знімок Пітера Ліндберга з найвідомішими моделями того часу, одягненими відповідно до байкерської культури та стилю. Чорна шкіряна куртка, дуже вузькі джинси, капелюх, що нагадує аксесуар Марлона Брандо у "Дикуні", і пара байкерських чобіт — усе це незмінні елементи, які сьогодні повертають гламур 1990-х, що переплітається зі світом мотоциклістів.

Лінда Євангеліста
Лінда Євангеліста

З цього моменту цей тренд вибухнув у мегаполісах, ставши культовим під час зародження гранжу. Байкерські чоботи проіснували протягом усього десятиліття, щоб глибоко вплинути на моду початку 2000-х років: їх обожнювали моделі та знаменитості, носили виключно з вузькими джинсами та чорними шкіряними куртками, ще одним предметом, запозиченим з мотоциклетної культури. Неможливо забути численні образи Кейт Мосс, Кейт Босворт і Кіри Найтлі.

Кіра Найтлі
Кіра Найтлі

Кейт Босворт
Кейт Босворт

Цього року тренд відновлює Міучча Прада, яка відмовилася від культових чобіт з гладкої шкіри, запропонувавши також коричневі та сині моделі. Взуття до литки може показати вовняні шкарпетки, таким чином демонструючи інтерпретацію багатошарового образу. Серед осінньо-зимового взуття, поміченого на подіумі, це, безперечно, найпопулярніший предмет, який забезпечує універсальність у поєднанні: окрім шкіряних штанів, їх також можна носити зі світлими спідницями. Гармонійний образ продовжує байкерська куртка — укорочена або подовжена. Байкерські чоботи Miu Miu стають культовими серед модниць, але це не єдиний бренд, який зосередився на цій моделі.

Miu Miu
Miu Miu

Чоботи Acne Studios перебільшені та драматичні. Образ грає на об’ємах: байкерські чоботи поєднуються з курткою оверсайз. Це найсучасніша інтерпретація байкерського стилю, ідеальна в міському контексті.

Acne Studios
Acne Studios

Байкерські чоботи більше не є прерогативою рокерів — вони увійшли в повсякденний гардероб як альтернатива класичним ботильйонам. Усе завдяки їх характеру: носіть їх, щоб змінити свій осінньо-зимовий наряд.

Hermes
Hermes

За матеріалами Vogue.it.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.