До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Олімпіада–2024: 5 найцікавіших моментів церемонії закриття

Олімпіада–2024 у Парижі офіціально стала історією ввечері 11 серпня на арені "Стад де Франс" відбулася масштабна церемонія закриття 33-х літніх Олімпійських Ігор, в якій взяли участь спортсмени-учасники, світові зірки і артисти різних жанрів. Розповідаємо про найцікавіші її моменти.

Церемонія закриття Олімпійських Ігор – 2024 у Парижі
Церемонія закриття Олімпійських Ігор – 2024 у Парижі

Реклама

У повітрі

Французи влаштували надзвичайне видовищне шоу, щоб завершити це двотижневе свято спорту. Масштабне дійство, у якому взяли участь сотні акробатів та танцівників, розгорнулося не тільки на сцені, а й у повітрі. Апогеєм цієї світло-музикальної феєрії став виступ швейцарського піаніста Алена Роша, який був підвішений у повітрі і грав вертикально. Разом із французьким тенором Бенжаміном Бернхаймом Рош виконав нову версію Hymne à Apollon Ґабрієля Форе.

Алан Рош
Алан Рош

Золотий мандрівник

Одним із найяскравіших моментів на церемонії стала поява Золотого Мандрівника — фантастичної істоти, яка зійшла з неба, щоб "відродити" Олімпійські ігри. Автором його костюма став дизайнер Кевін Жерманьє, який зібрав велику кількість референсів для створення цього образу — від фрагментів відеоігор до science-fiction-героїв.

Золотий мандрівник
Золотий мандрівник

Його команді довелося створити 20 тисяч намистин з використанням золотої фольги, а золоті пластини з перероблених матеріалів перетворити на анатомічний скелет. Також у костюм були вшиті приховані блискавки, які зазвичай використовуються в театральних костюмах танцівників. Роль Золотого Мандрівника виконав танцівник Артур Кадре. Поява нового героя — данина людям, які наприкінці ХІХ століття почали відновлювати Ігри. А якими були Олімпійські Ігри в Парижі рівно сто років тому — читайте тут.

Золотий мандрівник
Золотий мандрівник

Крихкий світ

Спортсмени, які представляли свої країни, пройшли серед масштабних інсталяцій, які зверху мали вигляд мапи нашої планети з чіткими контурами всіх континентів. Попри їхню монументальність, ці декорації видавалися підкреслено крихкими, наголошуючи на тому, наскільки важливо відновити мир у всьому світі.

Від України прапороносцями на церемонії закриття Олімпійських Ігор — 2024 стали срібні медалісти: Людмила Лузан та Парвіз Насібов.

Том Круз та голлівудський блокбастер

Одним із найнеочікуваніших моментів на церемонії закриття Олімпійських Ігор стала поява актора Тома Круза, який спустився на стадіон у найкращих традиціях голлівудських фільмів, нагадуючи гостям, що у 2028 році Олімпіаду прийматиме Лос-Анджелес. Його поява стала частиною перформансу передачі олімпійського прапора від одного міста — іншому.

Том Круз
Том Круз

Після "приземлення" актор сів на мотоцикл, до якого прикріпив олімпійський прапор, та виїхав за межі стадіону. Після цього гості "Стад де Франс" на екранах бачили, як він їде вулицями французької столиці в аеропорт, щоб передати символ Олімпійських Ігор у Голлівуд. Це було вражаюче. Більше віральних моментів з Олімпіади — за посиланням.

Том Круз
Том Круз

Музичний батл

Особливу увагу було приділено музичній складовій, яку розподілили на дві частини — французьку й американську. У першій, просто на стадіоні, перед десятками тисяч людей виступили рок-гурт Phoenix, диджей Kavinsky, бельгійська співачка Angèle та американська виконавиця H.E.R.

А в заключній частині шоу, вже після того як Том Круз забрав олімпійський прапор, увімкнувся ефір з каліфорнійського пляжу, де з'явилися гурт Red Hot Chili Peppers, співачка Біллі Айліш та репери Снуп Доґґ, який став найактивнішим вболівальником Олімпіади, і Dr. Dre. Завершилася церемонія закриття знову живим виступом — на весь Париж лунала легендарна після Френка Сінатри My Way у виконанні Yseult.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.