КУПИТИ КВИТКИ

Свято наближається: синабони з карамеллю, покроковий рецепт із фото

"Гейлі Бібер присвятила синабонам лімітовану різдвяну колекцію власного бренду Rhode, блиск із якої зі смаком синабону розкупили за лічені години, — розповідає зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. — Дійсно, синабон — найтрендовіший смаколик сезону, Lamborghini домашньої випічки". Ось рецепт фантастичних синабонів, покрокове фото приготування яких зробив найкращий food-фотограф країни Дмитро Бахта.

Навіть якщо ви в аскезі або просто не вживаєте цукор, глютен тощо, я все одно закликаю вас робити домашню випічку. Бо випічка пахне щастям і наповнює дім духом любові. Це я точно знаю!

Реклама.

Для синабончиків нам потрібне дріжджове тісто, і для цього знадобиться поставити опару.

Інгредієнти для опари

  • 300 мл молока жирністю 3,2%
  • 150 г борошна
  • 15 г дріжджів (5 г, якщо сухі)
  • 20 г цукру

Приготування

Підігріваємо молоко та розчиняємо в ньому дріжджі.

Ретельно помішуючи, розчиняємо.

Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, змішуйте їх із борошном.

Борошно треба обовʼязково просіяти, щоб наситити його киснем: так тісто буде пухкішим.

В окремій мисочці змішуємо борошно з цукром.

Заливаємо туди молоко

Накриваємо опару плівкою.

Ніжно огортаємо теплим пледом.

Прибираємо на 30–50 хвилин у тепле темне місце.

Подивіться, яка пишна опара в нас вийшла: саме вона є основним інгредієнтом і дає всьому початок.

Інгредієнти для тіста

  • опара
  • 2 яйця
  • 500 г борошна
  • 100 г вершкового масла 82%
  • 60 г цукру
  • 4 г солі

Приготування

Відправляємо в миску яйця та цукор.

Перемішуємо віничком.

Додаємо опару та сіль. Ретельно перемішуємо.

Додаємо розмʼякшене масло.

Додаємо борошно в два етапи.

Тут ніжне нагадування, що борошно попередньо просіюємо.

Замішуємо тісто.

Накриваємо плівкою, огортаємо пледом та відправляємо підходити на 1–1,5 години.

Тим часом зробимо начинку та заливку.

Інгредієнти для начинки

  • 50 г меленої кориці (тут я ніколи не можу зупинитись)
  • ложечка французької приправи "4 Epicec" (опціонально) — вона для мене ну дуже різдвяна
  • 150 г цукру
  • апельсин (цедра)
  • 100 г розмʼякшеного вершкового масла

Змішуємо цукор з корицею.

Окремо знімаємо цедру апельсина.

Інгредієнти для заливки

  • 500 г маскарпоне
  • 100 мл вершків
  • 100 г цукрової пудри

Маскарпоне обʼєднуємо з вершками.

Додаємо цукрову пудру.

Ретельно перемішуємо до однорідності.

Дістаємо тісто, воно має майже вдвічі збільшитись в обʼємі.

Розкочуємо тісто в формі прямокутника приблизно 60 х 40 см та змащуємо його маслом.

Ніжно, рівномірно до краєчків покриваємо маслом всю площину.

За цим посипаємо тісто цукрово-коричною ароматною сумішшю.

Посипаємо апельсиновою цедрою.

Починаємо обережно, не дуже щільно скручувати синабоновий рулет.

Нарізаємо синабони за допомогою зубної нитки — так ми отримаємо рівний зріз, не стискаючи шари.

Завширшки вони мають бути приблизно 3 см.

У кожної булочки обовʼязково підгинаємо під низ краєчок, щоб вона була кругленькою і не розкрилась при випіканні. Викладаємо синабони у форму для випічки, покриту пергаментом, подалі один від одного: їм потрібне місце, щоб підрости.

Накриваємо рушником та відправляємо в тепле місце ще на 30–50 хвилин.

Булочки підросли та поважно розподілилися по формі для запікання.

Відправляємо їх запікатись на 20–25 хвилин за температури 180 оС.

Просто погляньте на них і уявіть аромат.

У такі моменти шкодую, що гаджети ще не вміють передавати пахощі.

Поки синабони гарячі, щедро заливаємо їх вершковою заливкою.

Так, усією.

А ніхто й не казав, що це дієтично.

Даємо настоятись, скільки терпіння вистачить. Коли викладаємо до подачі, зверху поливаємо карамеллю. В мене це місо-карамель від пекарні DOU з Одеси.

Ховаємо ваги десь подалі в шафі, заварюємо мар’яж та забуваємо про все.

Фото: Дмитро Бахта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.