До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королева літніх ягід: 5 рецептів з малиною

Малина – ягода універсальна. Найсмачніша вона, якщо їсти просто з кущів – теплу від сонця й вологу від вранішньої роси.
Заморожені ягоди стануть у пригоді, коли треба охолодити келих білого вина – малинові кульки повільно тануть і наповнюють напій блідо-рожевим відтінком. Перетерта з цукром, вона зберігається до зими, лікує від недуг і поганого настрою. А ще малина може зробити небанальною будь-яку страву – від вівсянки до курки. Ми вибрали 5 цікавих рецептів з королевою ягід.

Гаспачо з малиною

Солодощі малини в цьому літньому супі допомагають збалансувати кислотність помідорів.

Реклама

Складники:
4 помідори,
60 г малини + кілька ягід для прикрашення,
1 солодкий червоний перець,
5 г тайської червоної пасти карі,
1 цибуля шалот (біла частина),
3 стебла селери (два з них для прикрашення),
вода для балансу консистенції,
2 ст. л. оливкової олії,
сіль, перець мелений на смак.

Приготування:
Червоний м’ясистий перець поставити в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин. Тим часом закип’ятити в каструлі воду, зробити на томатах хрещаті насічки, занурити овочі в окріп на 30 секунд, дістати й залити крижаною водою. Очистити томати від шкірки, нарізати часточками й помістити в чашу блендера. Дістати з духовки перець, перекласти на 5 хвилин у целофановий пакет і зав’язати, – цей трюк допоможе легко зняти з нього шкірку. Очистити від насіння й покласти перець у чашу блендера. Туди ж додати малину, селеру та цибулю шалот, посолити, поперчити, лийнути олії та перебити на пюре. Відрегулювати консистенцію водою та поставити суп у холодильних на кілька годин. Подавати в келихах зі свіжими ягодами малини та мініпаличками селери.

Салат з малини, волоських горіхів і моцарели

Малина й апельсин – гастрономічна пара, яка несподівано поєднується в зеленому хрусткому салаті з ніжною вершковою моцарелою.

Складники:
125 г мінімоцарели,
2 пучки молодого шпинату,
125 г малини,
50 г волоських горіхів,
3 ст. л. свіжовичавленого соку апельсина,
3 ст. л. оливкової олії,
сіль та перець на смак.

Приготування:
Горіхи смажити на сухій пательні на середньому вогні три хвилини. Апельсиновий сік змішати з олією та спеціями. Кульки моцарели розрізати навпіл, викласти на подушку з листя шпинату, додати ягоди малини, посипати горіхами й полити заправкою.

Малиновий сорбет

У сорбеті максимально зберігається смак натурального продукту.

Складники:
600 г малини,
200 г цукру,
5 г крохмалю,
200 мл води,
сік одного лимона.

Приготування:
Збити малину блендером і протерти соус через сито. Приготувати сироп з води, цукру, крохмалю та лимонного соку. Інгредієнти змішати, довести до кипіння та варити 1–2 хвилини. Охолодити сироп і змішати з малиновою м’якоттю. Руками розкришити ще кілька ягід малини, перемішати. Суміш перелити в контейнер, накрити кришкою та поставити в морозильну камеру на 3 години.
Помішувати що 30 хвилин для отримання ніжної консистенції.

Курка з малиною та ревенем

Стегенця, приготовлені за цим рецептом, пасують до гарніру із зеленого горошку, молодої картоплі чи рису басматі.

Складники:
8 курячих стегенець,
40 мл курячого бульйону або води,
40 г борошна,
жменя малини,
2 стебла ревеню,
2 апельсини,
3 цибулі шалот,
2 зубки часнику,
2 ч. л. меленої куркуми,
1 ч. л. кардамону,
1 ч. л. меленого імбиру,
3 гвоздики,
1 ч. л. цукру,
1 ст. л. вершкового масла,
оливкова олія,
сіль та перець на смак,
свіжа кінза й малина для прикрашення.

Приготування:
Змішати куркуму, кардамон, імбир, велику щіпку солі й перцю та натерти сумішшю обсушені курячі стегенця. Розігріти пательню з олією, обкачати курку в борошні та смажити по 3–4 хвилини з кожного боку. Викласти курку у форму для запікання з кришкою, а в тій самій пательні впродовж 2 хвилин смажити білу частину цибулі шалот і порізаний часник. Додати бульйон, сік з двох апельсинів, потовчену з цукром малину, гвоздику й довести до кипіння. Полити соусом стегенця та поставити форму в розігріту до 180 °C духовку, випікати під кришкою 40 хвилин.
Тим часом стебла ревеню нарізати шматочками по 1 см. Розтопити на сковорідці вершкове масло й тушкувати в ньому ревінь 8–10 хвилин, регулярно помішуючи. Ревінь має бути ніжним, але не танути. Дістати блюдо з духовки, додати ревінь і посипати рубленою кінзою та ягодами малини.

Буряковий салат з бринзою та малиною

Простий і поживний рецепт для обіду в найспекотніші дні.

Складники:
2 буряки,
жменя малини,
7 листиків м’яти,
30 г бринзи,
оливкова олія,
лаймовий сік,
сіль і перець на смак.

Приготування:
Запечені або відварені буряки очистити, нарізати тоненькими кружальцями й викласти на тарілку. Розкришити на них бринзу, посипати подрібненим листям м’яти та ягодами малини. Посолити, поперчити та заправити оливковою олією з лимонним соком.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.