До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вище неба: Phoenix Relax Park — курорт зі спа для неповторного осіннього відпочинку в Карпатах

Свіже повітря, гори і неймовірна природа Карпат — найкращий спосіб перезавантажитися і потурбуватися про своє ментальне здоров’я. І відпочинок восени — найліпший час для цього. Курортний комплекс Phoenix Relax Park – один із небагатьох у Буковелі, що не припиняє свою роботу в міжсезоння і пропонує гостям комфортний розслаблений відпочинок в стилі карпатського хюґе — стильно, тепло, ситно і гостинно.

Направду, осінь в Карпатах — найгарніша пора. Ліси — як палітра імпресіоніста, від темної зелені до полум’яно-червоних і золотавих барв. Погода міняється що кілька хвилин — від яскравого сонечка до живописних хмар. Вранці вони опускаються в долину, і якщо піднятися на гору рано, здаватиметься, стоїш у небесах. І це найкраща втіха в буремні часи. Це справді нагадує Скандинавію з її паморозями, дощами і туманами, в які однаково приємно гуляти на природі і сидіти в пледі, милуючись краєвидами. На щастя, переваги відпочинку в Карпатах у міжсезоння знають ще не всі, тому в листопаді і квітні людей тут, мабуть, найменше, немає метушні туристів, ціни на проживання найнижчі — і не полишає відчуття, що ці гори, ліси і небо — тільки твої і тільки для тебе.

Реклама

Не помітити Phoenix Relax Park просто неможливо — це найбільший відпочинковий комплекс у Буковелі, розташований на схилі гори. Територія 18 гектарів, два корпуси з апартаментами, спа-комплекс, басейни і майже 130 стильних будиночків на манер сучасного шале: стримані природні кольори, мінімалістичний дизайн barnhouse, що вигідно вирізняє комплекс в барвистому розмаїтті буковельської забудови, натуральні матеріали, продумане розташування і планування, щоб мати власний краєвид на гори. Одне слово — відпочинок для ока.

Сніданок подають у форматі шведського столу з місцевими сирами, натуральним йогуртом, сезонними овочами та келихом ігристого. Обід можна замовити в ресторані — або вирушити в один із закладів Буковеля. Та якщо настрій — справжнє хюґе, можна приготувати щось самому: у кожному котеджі обладнана повноцінна кухня з холодильником, варильною поверхнею, мікрохвильовкою і посудомийкою, а також усім необхідним посудом (лаконічне прозоре скло й стильна сіро-бежева кераміка). Справді – як вдома. Крім того, біля будиночків є зони барбекю — якщо хочеться печених на живому вогні м’яса, овочів чи риби.

А щодо вечері – щира рекомендація навідати GastroPub: там відмінно готують м’ясо і мають непоганий вибір пива та міцних напоїв — та ще й краєвиди на залитий вечірніми вогнями Буковель підносять і надихають.

Phoenix Relax Park з очевидною любов’ю вписаний у карпатський ландшафт — і має чимало зручних куточків, з яких особливо приємно милуватись природою: ажурні панорамні білі гойдалки — чи рустикальні дерев’яні, просто на схилі, для відчуття вільного польоту; численні альтанки, милі закапелки біля стильно декорованого ставка. Та найприємніше — дивитися на Карпати, сидячи на відкритій терасі спа-центру, у джакузі, що підігрівається дровами. У жовтні і листопаді це комфортно і на контрасті температур особливо приємно.

Зігрітися після прогулянок можна й у кількох саунах на території спа, а розслабитися — біля закритого басейну. Влітку тут відкриють "Карпатське море" — перший в Буковелі басейн із морською водою та штучними хвилями.

Іще кілька зауваг щодо дозвілля: на території курорту є свій спортзал (він розташований у білій напівпрозорій сфері на схилі гори – красота!), а дітей чекають у спеціальному клубі, де працюють професійні аніматори. На вулиці є дитячий майданчик, а на зиму просто у самому Phoenix Relax Park відкриється витяг, на якому можна буде навчити дітлахів триматися на лижах чи бордах.

Історія Phoenix Relax Park почалася 2021 року: ветеран АТО, волонтер, колишній ресторатор Олександр Редька, щиро закоханий в ці місця, вирішив провести в Карпатах часи ковіду. На ділянці, яку мав, звів п’ять модульних будиночків на геошурупах, за північноамериканською технологією – для себе і близьких, з прицілом на готельний бізнес. Ідея настільки "зайшла", що незчулися, як будиночків стало більш ніж сотня, і сьогодні у Phoenix Relax Park пропонується кілька планувань з оздобленням і устаткуванням під ключ. В них можна просто відпочивати – а можна інвестувати: або тут, у Поляниці, або ж у Східниці на Львівщині. Гордість власника – те, що в будівництві використовується ліцензована карпатська деревина, яку самі обробляють для будівництва, і фасадна плитка з італійської мармурової крихти, яку теж виготовляються самі. З початком великої війни у Phoenix Relax Park прийняли чимало тих, хто шукав прихистку і тікав від активних бойових дій. Чимало переселенців зараз працює на виробництві будиночків, у сусідньому селищі Ворохта. А в самому комплексі діє волонтерський центр.

Тут давали прихисток навіть тваринкам, що постраждали у війну. Бо звірів люблять: у мінізоопарку мешкають білі альпаки з кумедними прізвиськами Макарон і Мівіна, кози, носуха. А по території гуляють чемні коти – частенько гості повертаються додому із новим муркотливим другом, що адміністрація курорту тільки вітає.

До мінізоопарку доведеться прогулятися вгору — у Phoenix Relax Park, що розкинувся на схилі гори, взагалі доводиться чимало ходити — а звідти рушити далі, по одному з туристичних маршрутів. В місцевих горах розмічені стежки для піших туристів і велосипедистів, є простенькі та складніші. Що вибрати – підкажуть (а за необхідності і проведуть) готельні гіди. Найближчий до комплексу, прямо на гірському хребті над ним, можна долати і на квадроциклах — у Phoenix Relax Park є кілька.

Краєвиди на Говерлу і Петрос, від яких перехоплює подих, та можливість покататися на величезній гойдалці, злітаючи до сонця над Карпатами, будуть нагородою. Або ж вирушити на гори Хом’як та Синяк, на які дивиться Phoenix Relax Park, чи до водоспаду Богдан (дорога неважка). Шукати колориту можна на сувенірному ринку неподалік або ж у Буковелі. І навіть за вікенд відчути: тіло і розум відпочили, а радість життя повернулась. Така вона, магія осінніх Карпат.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.