До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Літо цілий рік: 5 причин відвідати Марса-Алам вже зараз

Про місця, де літо цілий рік, у нас у широтах згадують лише з настанням листопада, коли сірість та дощі стають буденним явищем. Однак Єгипет, особливо його курорт Марса-Алам, що зараз активно розвивається, готові зустрічати гостей навіть у липні. Розповідаємо чому поїздку сюди краще не відкладати.

Реклама

ЛІто – цілий рік

Єгипет вже давно є популярним курортом у холодну пору року серед українських туристів, але не всі знають, що клімат тут досить стабільний цілий рік, а липневих значень на градуснику на кшталт +36 або +38 бояться не варто – через сухий клімат така температура переноситься набагато легше, ніж у тому ж Києві чи Ужгороді. Плюс бриз із моря дає відчуття свіжості, завдяки чому абсолютно не хочеться йти з пляжу. Проте вдень все одно краще сховатись від прямих сонячних променів, аби вже з 16.00 знову продовжити насолоджуватися красою Червоного моря.

Підводний всесвіт

Червоне море – це справжній скарб, в який кожного разу закохуєшся все сильніше, а узбережжя біля Марса-Алама – одна з головних його перлин. Вся справа в тому, що у водах біля цього курорту, можна не тільки милуватися підводними рифами з усім їхнім різноманіттям, а й особисто познайомитися з величезними черепахами і навіть дюгонями. Морські прогулянки в місця їхнього проживання – один із найулюбленіших видів дозвілля у туристів, які можуть не просто побачити стародавніх тварин, а й навіть поплавати з ними.

Ще одна популярна опція, яка нікого не залишає байдужим – це відвідування Дельфінової бухти біля рифу Сатая. Їхати до неї близько 2.5 години автобусом і потім ще пара годин на катері, але витрачений час цього коштує – дельфіни із задоволенням ниряють разом з туристами і показують їм свої володіння. Неймовірний досвід, щоб ще раз переконатися яка у нас красива планета.

Європейський курорт

Ще одна важлива причина популярності Марса-Алама серед українців – цей курорт в основному відвідують європейці. Особливо він любимий німцями, чехами та поляками, в тому числі завдяки рейсам із Праги чи Варшави. Останній варіант особливо зручний для туристів з України, для яких за останні 2,5 роки саме Варшава стала головною повітряною брамою.

Український тур-оператор JOIN UP літає саме звідси – навіть у розпал літа з Варшави вирушають два рейси на Марса-Алам щоденно. Дорога займає близько п'яти годин. Якщо їхати через Польщу незручно, то українська компанія пропонує ще кілька опцій, щоб всі шанувальники снорклінгу та дайвінгу змогли побачити підводний всесвіт Марса-Аламу. Join UP! також літає до Єгипту з Литви, Латвії, Естонії, Румунії, Казахстану та Молдови. Більше деталей можна дізнатися на сайті компанії.

П'ять зірочок

Завдяки тому, що Марса-Алам – це молодий курорт, який почав активно розвиватися тільки після відкриття аеропорту в 2001 році, готельний фонд тут вже будувався з урахуванням сучасних вимог до комфорту та відпочинку. Тут легко вибрати готель на свій смак та уподобання, і він точно буде мати власний пляж з класним рифом.

Hilton Marsa Alam 5*
Hilton Marsa Alam 5*

Якщо вдаватися в деталі, то тут є і класичні 5-зіркові готелі для спокійного відпочинку (Hilton Marsa Alam 5* чи Concorde Moreen Beach Resort & Spa), так і готелі, які стануть справжнім раєм для сімейного відпочинку з дітьми. Лідером тут точно можна назвати Pickalbatros Sea World Resort 5*. На його майже нескінченній території розташовано 20 басейнів та аквапарк з численними водними гірками. Для дорослих тут підготували велику кількість ресторанів з різноманітною кухнею, приватні пляжі та спортивні атракції, щоб кожен міг провести цей час в Єгипті з максимальним задоволенням.

Pickalbatros Sea World Resort 5*
Pickalbatros Sea World Resort 5*

Об'єднати все найкраще в одному місці також змогли в готелі Pickalbatros Portofino Vita Marsa Alam 4*. Не треба переживати за його чотири зірочки, адже відпочинок тут точно буде п'ятизірковим. Це новий готель, в якому враховано абсолютно все – і аквапарк для малечі, і приватні зони для дорослих, і власні корти для шанувальників тенісу, і своя шопінг-зона, і безліч ресторанів з кухнями різних народів світу. Відпочиваючі тут туристи нерідко використовують для переміщення спеціальні велосипеди або повноцінні автобуси, щоб швидко переміщатися з однієї точки до іншої. А ще тут один з найкрасивіших ріфів, в якому живе своя черепаха.

Pickalbatros Portofino Vita Marsa Alam 4*
Pickalbatros Portofino Vita Marsa Alam 4*

Культурний обмін

Ще одна особливість відпочинку в Марса-Аламі – це можливість дізнатися більше про побут та життя місцевих корінних жителів, які досі живуть досить відокремлено серед суворих гір. Зазвичай для туристів відвідування бедуїнських поселень поєднують із поїздкою на квадроциклах чи позашляховиках.

Незважаючи на свій досить закритий спосіб життя, бедуїни навчилися ефективно комунікувати із зовнішнім світом і монетизувати інтерес до їхньої культури та лайфстайлу. Так, недалеко від Марса-Алама розмістився їхній центр, де можна спробувати місцевий чай, коржики, піднятися на заході сонця на найближчу вершину і закінчити вечір концертом і вечерею у східному стилі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.