До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська правозахисниця Олена Шевченко стала жінкою року за версією TIME

Українська правозахисниця, ЛГБТ-активістка та голова громадської організації "Інсайт" Олена Шевченко стала однією з дванадцяти "Жінок року" за версією американського журналу TIME.

Олена Шевченко. Фото: TIME
Олена Шевченко. Фото: TIME

Реклама

Щорічно видання обирає 12 жінок-лідерок, які справили значний вплив у своїх сферах діяльності та зробили внесок у боротьбу за права людини. В інтерв'ю TIME Олена розповіла про дискримінацію ЛГБТ-спільноти під час війни, гуманітарну допомогу, яка часто не враховує потреб людей з інвалідністю, а також про рівень сексуального насильства, який значно зріс з 24 лютого.

Від початку повномасштабного вторгнення Шевченко та її колеги спрямували свої зусилля на збір коштів — купуючи все: від аптечок до гормонів для трансгендерів. За її оцінками, у 2022 році вони зібрали понад 400 000 доларів, а також постійно надавали юридичну та психологічну підтримку постраждалим.

"Бути в цьому списку важлива перемога та визнання для України! Пишаюся бути в одному списку з Кейт Бланшет, Меган Рапино, Анжелою Бассет та іншими видатними жінками. Я присвячую цю перемогу усім невидимим жінкам України, які роблять неможливе, наближаючи нашу перемогу", — зазначила активістка на своїй Facebook-сторінці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.