До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Київ – найкраще місто світу за версією Resonance

"Історична столиця України є маяком мужності та стійкості, що веде нескорену націю в боротьбі проти вбивчого агресора. Як і решта України, це місто невичерпної мужності перед обличчям щоденної трагедії".

Саме такими словами починається на worldsbestcities.comогляд Києва, який виборов звання найкращого міста світу. Експерти міжнародної агенції Resonance щороку складають рейтинг найкращих міст для життя. Вже 7 років поспіль цей рейтинг очолює Лондон з його королівською родиною, розкішною нерухомістю, відомими жителями та казковим флером "Гаррі Поттера", "Шерлока" та "Реальної любові". У п'ятірці також Нью-Йорк, Париж, Токіо та Дубай. Київ здобув почесне звання поза номінаціями.

Експерти відзначають, що за останні 10 років інфраструктура Києва значно розвинулась, дешеве метро перевозить людей, а тепер ще й слугує бомбосховищем, створюються нові парки та сквери поруч із упорядкуванням старих.

Реклама

Текст про найкраще місто світу написала для ресурсу Анна Бабінець – головна редакторка видання "Слідство.Інфо". Деякі цитати настільки влучні, що хочеться навести їх дослівно.

Жодна геополітична криза, суперечливі вибори чи загроза російського вторгнення не стали на заваді новим інвестиціям: всюди майорять будівельні крани.

Могутній Дніпро, що плескається біля ніг, з’єднує понад два десятки українських міст із Чорним морем, забезпечує питною водою та гідроелектроенергією багатьох співвітчизників та є невід’ємною частиною спадщини країни, оспіваної народним поетом Тарасом Шевченком як символ України

Для столиці країни, яка зазнала невпинних нападів, Київ зараз виглядає напрочуд нормально. Тобто донедавна, коли у жовтні хвиля запущених Росією іранських безпілотників-камікадзе почала тероризувати небо міста та вбивати громадян. Примітно, що кінотеатри, ресторани та театри залишаються відкритими; стильна молодь п’є фільтр-каву зі своїми собаками та ноутбуками; у годину пік затори знову закупорюють артерії міста.

Як по-іншому все виглядало в лютому, коли Росія розпочала свою незаконну війну проти України. На мирні житлові будинки посипалися ракети. Половина жителів міста виїхала. Колона російської військової техніки розтягнулася на кілометри, смертоносно просуваючись до міста.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.