До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Sevdaliza випустила пісню, присвячену жінкам Ірану

Ірансько-голландська співачка й авторка пісень Sevdaliza випустила нову пісню під назвою Woman Life Freedom на підтримку жінок в Ірані та на знак солідарності з жінками в усьому світі. Трек виходить на тлі протестів, що відбуваються в Ірані.

Нині Іран охоплений протестами, які почалися через смерть 22-річної Махси Аміні, жінки, яку у вересні вбила поліція країни за порушення закону про обов’язкове носіння хіджабу. За останні кілька тижнів тисячі іранських жінок і дівчат демонстративно спалювали свої хіджаби всупереч патріархальному гніту.

Реклама

Вираз — Woman Life Freedom — став потужним закликом для протестувальників Ірану. Саме його Sevdaliza переосмислює у своїй пісні. "Я пишаюся своїм іранським походженням, і я підтримую боротьбу моїх сестер, які пролили власну кров, віддали своє волосся, серця та голови, щоб дати всім нам надію, що одного дня ми будемо вільні", – заявила співачка.

"У молодому віці я дізналася про систематичні засоби примушування жінок до покори через насилля та залякування. Жінок переконували, що їхні розум, тіло й свобода не належать їм. Наша людяність вимагає від нас виступити проти гноблення жінок. Зараз. І назавжди. Ми маємо й далі боротися з установами, які потурають гнобленню, насиллю та вбивствам. Ми маємо стикнутися з людьми, які заперечують гідність і повагу до всіх нас, жінок. Ми так втомилися від того, що нам говорять, як нам жити чи якими бути", – сказала Sevdaliza в офіційній заяві для преси.

"Нашому так званому цивілізованому сучасному світові ще належить пройти довгий шлях щодо гендерної рівності. Свобода й рівність не приходять безплатно, і ніхто ніколи не принесе їх нам на срібному блюді. Ми маємо будувати стосунки, яким не заважають гендерні відмінності та дискримінація. Сьогодні я пишаюся своїми предками, а завтра я піду їхніми стопами", – говорить Sevdaliza на підтримку всіх жінок.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.