До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Плани на літо: 5 фестивалів, які варто відвідати — від Києва до Ужгорода

Ми підготували гід найцікавішими фестивалями літа 2024, які відбудуться в Україні: від Одеського кінофестивалю, що цьогоріч пройде у Києві, до літературного в Луцьку. Обирайте те, що вам до душі, та подорожуйте Україною, з огляду на правила безпеки.

Одеський кінофестиваль

"Види доброти"

Одеський кінофестиваль, який понад 10 років поспіль проходив у сонячному місті біля моря, змінив локацію — тепер він відбувається в Києві, але не змінив своє головне правило: привозити в країнк найгучніші світові гіти. Серед головних прем'єр кінофестивалю — новий фільм Йоргоса Лантімоса "Види доброти", "Субстанція" з Демі Мур та "Граф Монте-Крісто" з П'єром Ніне, які були показані на Каннському кінофестивалі. Побачать гості і національні прем'єри — наприклад, фільм "БожеВільні" Дениса Тарасова та "Сірі бджоли" Дениса Мойсеєва, які вже мають потужну фестивальну історію.

Реклама

Atlas UNITED 2024

19-21 липня, Київ, ТРЦ "Блокбастер"

Бумбокс

"Бумбокс", Артем Пивоваров, "Жадан і Собаки", "Без обмежень", Dantes, "Курган & Agregat", VerkaSerduchka — це далеко не повний список учасників музичного фестивалю ATLAS UNITED. Загалом у програмі понад 70 українських артистів, для яких, як і для гостей івенту, ця подія точно стане особливою, адже найпопулярніший літній музичний фестиваль відбудеться вперше з початку вторгнення.

Цьогоріч ATLAS UNITED буде благодійним: мета — зібрати щонайменше 100 мільйонів гривень для підтримки Сил оборони. Частину коштів буде спрямовано на придбання роботизованих платформ через UNITED24, іншу частину — на забезпечення Збройних Сил України дронами, зокрема на харківському напрямку.

Літературний фестиваль "Фронтера"

27-28 липня, Луцьк, на території музейного простору "Окольний замок"

Про роль літератури в часи війни говоритимуть на фестивалі "Фронтера", що відбудеться в Луцьку на території музейного комплексу "Окольний замок". Серед гостей події — письменник Ірена Карпа, Юрій Іздрик, Макс Кідрук, Євгенія Кузнєцова. Під час фестивалю говоритимуть про літературу, Україну у світовому європейському інфопросторі, мову та зміни в нас під впливом воєнних дій, а також про те, як книжки можуть протистояти тиранії та навіщо потрібна культурна дипломатія.

Також у програмі — показ вистави "Тичина: феномен доби" театру "ДАХ", виступ стендап-коміка Сергія Чиркова тощо.

Faine Misto, Львів

2-4 серпня, Львів, територія IFest Republic

Фото: fainemisto.com.ua

Легендарний музичний фестиваль Faine Misto, заснований 2013 року в Тернопілі, цьогоріч проходить у Львові, на території комплексу !FESTrepublic. У програмі — виступи Курган & Agregat, "Жадан і собаки", Христини Соловій, Vivienne Mort, Latexfauna тощо, а проходить фестиваль під гаслом "Земля майбутніх легенд", адже легендарні зміни відбуваються тут і зараз, відзначають організатори. Мета фестивалю — зібрати кошти на потреби батальйону "Азов".

Кінофестиваль "Кіно Сусідів"

З 7 по 11 серпня, Ужгород

"Кіно Сусідів" — ужгородський кінофестиваль, який показує фільми зі Словаччини, Угорщини, Чехії, Австрії, Польщі та Румунії. Цьогоріч програма містить п’ять блоків короткометражного кіно Short Waves з Познані, Azyl Shorts зі Словаччини, Young Film Fest з Чехії та університету ELTE з Угорщини. У межах ретроспективних показів покажуть дві стрічки, які спеціально для фестивалю обирали режисер Антоніо Лукіч та диджей Олексій Уманський, засновник першої інтернет-радіостанції на Закарпатті. У програму увійшли "Горить, моя панянко!", останній чеський фільм Мілоша Формана перед еміграцією у США, та "Будапештські казки" Іштвана Сабо, номінований свого часу на Золоту пальмову гілку в Каннах.

Крім ретроспективних показів, на фестивалі представлять документальний фільм "Дикун" про режисера Джека Ґарфейна, який народився в Мукачеві, пережив Аушвіц та відкрив для світу таких акторів, як Джеймс Дін і Стів Макквін. Покази пройдуть на двох локаціях: просто неба в Ужгородському замку та в Multiplex у ТРЦ Pannonia.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.