До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Колишні танцюристи Ліззо звинувачують співачку в домаганнях

Троє колишніх танцюристів Ліззо подали позов проти неї у Вищий суд Лос-Анджелеса, звинувативши співачку і керівника її танцювальної команди у створенні ворожого робочого середовища під час концертів під час її спеціального туру цього року.

Реклама

У позові, копію якого надала газеті The New York Times юридична фірма позивачів, говориться, що танцівниці "працювали у відверто сексуалізованій атмосфері". Відповідачі у справі: Ліззо, яка використовує своє повне ім'я Мелісса Джефферсон замість сценічного псевдоніма, компанія Big Grrrl Big Touring Inc., а також Ширлін Квіглі, танцювальний керівник туру.

У позові стверджується, що Ліззо та пані Квіглі були причетні до кількох епізодів, які, серед інших звинувачень, за словами адвокатів трьох танцюристів, були сексуальними та релігійними домаганнями та бодішеймінгом. У позові стверджується, що пані Квіглі "зробила своєю місією проповідувати" християнство танцівницям і наполягала на важливості незайманості, тоді як Ліззо сексуально домагалася їх.

Одного разу, перебуваючи в нічному клубі в Амстердамі, йдеться в позові, Ліззо почала запрошувати танцівників торкатися її та брати в руки фалоімітатори та банани, які використовували під час виступів. Переймаючись, що його звільнять, танцюрист зрештою "погодився" доторкнутися до грудей оголеної виконавиці, попри те що неодноразово висловлював незацікавленість у цьому, йдеться в позові.

Деякі звинувачення спрямовані проти репутації Ліззо, яка публічно бореться за бодипозитивність і інклюзивність. "Приголомшливо те, як Ліззо та її команда менеджерів ставилися до своїх танцівників, здається, суперечить усьому, за що Ліззо виступає публічно", — заявив адвокат позивачів Рон Замбрано. У приватному порядку, за його словами, Ліззо "соромить своїх танцюристів і принижує їх у спосіб, який є не тільки незаконним, але й абсолютно деморалізаційним".

Деякі заяви Ліззо танцівницям створили в однієї з позивачок, у якої був діагностований розлад переїдання, враження, що їй довелося "пояснити про її збільшення ваги та розкрити інтимні особисті подробиці свого життя, щоб зберегти роботу".

Даяна Редді, доцентка Школи права Каліфорнійського університету в Берклі, сказала, що звинувачення, які виходять за межі категорій, захищених законом, можуть підірвати позитивний імідж Ліззо, яку знають як активістку, що пропагує бодипозитив.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.