До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 ліричних пісень від українських артисток, які мають бути у плейлісті

Актуальна музична культура обовʼязково втілює складні та сильні емоції сучасних українців та українок, відображаючи зміни думок та настроїв соціуму. Наразі на нашій музичній сцені зʼявляється все більше талановитих та незалежних жінок, які співають про особисті та соціально значимі явища й знаходять відгук в серцях слухачів.

ТОНКА
ТОНКА

Реклама

11 та 12 березня в Arsenal XXII та Vognyk в колаборації з радіо про українську музику Chervona Kalyna відбудеться фестиваль актуальної культури "На Часі", який в лайн-апі робить вагомий акцент на жіночому співі. Серед його учасниць — фіналістки Нацвідбору на Євробачення-2022 Tember Blanche та гурт Енджі Крейда, зухвала виконавиця Юлія Юріна (ЮЮ, ex-YUKO), інтелігентні поп-експериментатори ТОНКА, тендітна і надривна інді-поп-співачка СХОЖА, ТікТок-зірка badactress, фольк-квінтет ZGARDA та бедрумпоп-хітмейкерка sucilna_nevdacha.exe. Аби познайомитись з музикантками ближче, пропонуємо послухати підбірку їхніх найбільш чуттєвих ліричних пісень.

badactress — "Не стало"

Лірична композиція "Не стало" — роздум про життя без важливої колись людини, біль від самотності та від речей навколо, що весь час нагадують про втрату. "Тебе не стало настільки, що не стало надії" — так описує свій загублений стан співачка.

Тонка — "У цій безодні"

Пісня, яка, за словами гурту, контрастує з попередніми релізами своєю щирою простотою. Ця композиція — втілення особистої історії солістки Олени про відпускання минулого з тягарем на серці, але з переконанням — все, що відбувається – на краще.

Tember Blanche — "Пізно"

Чуттєва розповідь про те, що відбувається в душі, коли весь біль вже прожито, сльози виплакано, а самотність вже не здається такою страшною, як раніше.

"Заплітаю сонце в небо
І лечу в рожеву даль
Ти давно мені не треба
Буде пізно — і не жаль".

ЮЮ — "Каменярі"

Колаборація української музикантки ЮЮ з Jandy та Taiga Ivan, створена у максимально короткі строки для моментальної передачі емоцій на основі лірики українського поета Івана Франка – "Каменярі" та української народної пісні "Туман яром". Пісня присвячена Україні та її героям-захисникам.

Схожа — "Азову"

Пісня, що закликає не мовчати та не забувати про тих, хто опікується безпекою вдень і вночі. До кожної миті нашого мирного життя докладені неймовірні зусилля людей і найменше, що ми можемо зробити — це поширювати памʼять про них.

sucilna_nevdacha.exe — "Не тримайся"

Рядки цієї пісні, написаної в стані розпачу – заклик до пошуку сил та енергії, в першу чергу, всередині себе. Не тримайся за інших, не покладай всі надії на людей навколо, піклуйся, в першу чергу, про себе, адже ти — твоя найбільша опора і життєва основа. Артистка говорить: "не думайте, що ви і ваші проблеми це щось мізерне і неважливе, особливо "на фоні всього іншого"".

Енджі Крейда — "Брате"

Сильна історія про родинний звʼязок, який утворюється навіть між чужими людьми. Пісня насичена почуттями близької довіри та любові, що зʼявляються після прожитих разом життєвих випробувань та вирішальних ситуацій.

ZGARDA — "Не ходи й улане"

Проникливий древній спів на одну з найбільш болісних тем фольклору — безнадійного кохання, що повністю поглинає душу та викликає внутрішню боротьбу між добром і злом.

Текст: Олена Побочій

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.