Сніданок вихідного дня: пишні вафлі з яблуками і корицею
Пишні вафлі "тільки з печі" — чудовий варіант для пізнього сніданку, коли прохолодний настрій хочеться підсолодити чимось затишним і мучним. На різдвяних ярмарках вафлі часто є традиційним частуванням, яке подають з морозивом і збитими вершками, полуницею і карамелізованими бананами, цукровою пудрою і кленовим сиропом. Цього року пропонуємо приготувати вдома не менш привабливий варіант — знайомимося з рецептом вафель з яблуками і корицею.
Photo: Getty Images
Інгредієнти
2 середніх яблука;
3 яйця;
180 мл кефіру;
180 г борошна;
cода або розпушувач тіста (на кінчику ножа);
цукор за смаком;
кориця, екстракт ванілі і цукрова пудра за бажанням.
Приготування
- Очистіть яблука від шкірки і натріть їх на дрібній терці.
- У мисці змішайте сухі інгредієнти.
- В іншій мисці змішайте яйця, кефір і цукор до однорідної маси.
- Потім з'єднайте сухі інгредієнти з рідкими до однорідної маси, і додайте натерті яблука. Добре перемішайте.
- На розігріту і злегка змащену олією поверхню вафельниці викладіть 2-3 столові ложки тіста.
- Випікайте до готовності близько 5-7 хвилин (або випікайте відповідно до потужності вашої вафельниці).
- Також тісто можна використовувати для випікання млинців і панкейків.
- Готові вафлі (млинці або панкейки) подавайте з улюбленим варенням, шоколадом, свіжими фруктами і вершками.
Bon appetit!