До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що робити в разі примусової депортації: памʼятка Офісу Президента

В Україні кожного дня фіксуються воєнні злочини проти гуманності та людства, і незаконна, примусова депортація, як повідомляє Офіс Президента, — один з них. За даними очільниці Мінреінтеграції Ірини Верещук, з початку повномасштабної війни лише з Маріуполя окупанти депортували близько 45 тисяч людей. Vogue.ua розповідає, як діяти в разі примусової депортації.

Telegram-канал "Офіс Президента"

По-перше, треба виписати на аркуш телефони близьких і тримати його при собі. Також треба зберігати українські документи, що посвідчують особу, і за першої можливості відновити електронні версії в "Дії".

Реклама

По-друге, важливо зберігати зв’язок з рідними та близькими. Треба зберігти українську сім-картку та за першої змоги повідомити родичів про те, що відбувається.

По-третє, важливо берегти свою приватність. Треба очистити телефонну книжку та листування в месенджерах. Окрім цього, не треба давати інтерв’ю, а також коментувати інформацію журналістам — незалежно від того, хто їх відрекомендує.

У разі депортації ваших близьких, повідомте про це за телефоном:

  • 1648 — гаряча лінія Національного інформаційного бюро;
  • +38 044 238 15 88 — гаряча лінія Міністерства закордонних справ України;
  • 0 800 507 028 — гаряча лінія територіальної оборони;
  • 102 — поліція.

Для дзвінків з-за кордону скористайтеся телефоном гарячої лінії Національного інформаційного бюро: +38 044 287 81 65.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.